YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Madrid planteja restriccions importants a la mobilitat a partir del cap de setmana

La conselleria de Salut Pública ha lamentat un «relaxament» de la ciutadania que «no es pot permetre»

Una actuació dels serveis d'emergències de Madrid després d'un accident
La Comunitat de Madrid parla obertament de restriccions a la mobilitat pel gran nombre de casos de Covid-19 | Twitter

La Comunitat de Madrid apostarà finalment per recuperar les restriccions a la mobilitat a causa del fort increment de contagis de Covid-19. En concret, segons ha avançat el conseller de Salut Pública, Antonio Zapatero, les decisions arribaran a partir d'aquest cap de setmana, entre diumenge i dilluns, després que el govern autonòmic hagi detectat un «relaxament dels ciutadans que no ens podem permetre». Sigui com sigui, serà divendres quan es prendran les decisions que calgui en aquest sentit. 

Així doncs, es preveu «confinaments selectius de les zones amb més incidència del virus» de Covid, segons ha anunciat aquest dimecres Zapatero. Entre les noves mesures es contempla «el confinament per zones bàsiques de salut o per àrees de salut que tenen més incidència». Així, ha afirmat que s'estan plantejant «mesures restrictives» relacionades amb la concentració de persones i que afectaran la mobilitat dels ciutadans a tota la regió no només a la capital. De moment, no contemplen tancaments a l'hostaleria però ha avançat que sí que es podrien variar els aforaments.

«No és necessari demanar l'estat d'alarma»

Zapatero ha assenyalat que per les mesures que s'imposaran no és necessari sol·licitar l'estat d'alarma per la Comunitat de Madrid malgrat que encara queda per concretar com es posaran en pràctica aquestes noves mesures. També queda per determinar si aquests confinaments selectius comportaran el tancament de les escoles que hi hagi a les zones afectades i si suposaran també una restricció de transports públics.

D'altra banda, segons recull l''Abc', Zapatero ha anunciat que a partir de la pròxima setmana es començaran a aplicar els tests antigènics a Urgències, Atenció Primària, residències d'avis i possiblement també als col·legis. El viceconseller considera que suposarà «un canvi en la situació del diagnòstic a Madrid i Espanya» perquè permetrà obtenir resultats en 15 minuts. D'aquesta manera, es podrà posar fi als retards que produeixen actualment las PCR.

Per la seva part, Quim Torra ha demanat al govern central que prengui «decisions responsables» i ha posat com a exemple el confinament que la Generalitat va ordenar a Lleida, ja que defensa que va ser difícil però que ara és dels territoris que tenen una millor resposta sanitària.


Comentaris

envia el comentari