Un pacient amb coronavirus podria seguir infectant fins i tot 90 dies després de contagiar-se

Una investigació dels científics russos podria canviar una part molt important del que sabem sobre la Covid-19

Un investigador amb una de les vacunes que s'estan desenvolupant a la Xina
Una persona pot arribar a contagiar una altra de Covid-19 fins i tot 90 dies després d'infectar-se | Europa Press

Un nou descobriment sobre la Covid-19 i la seva facilitat per seguir contagiant més i més persones ha fet saltar les alarmes novament entre els experts en epidemiologia. Segons explica 'El Mundo', el coronavirus podria seguir infectant fins i tot 90 dies després del contagi del primer pacient. Així ho assenyala el Servei Federal de Rússia per a la Supervisió i Protecció del Benestar del Consumidor, a través de la seva directora, Anna Popova. 

«Una persona que es troba perfectament pot transmetre el virus»

«Les nostres observacions actualment indiquen fins a 48 dies, però a l'estranger hi ha observacions de fins a 90 dies», ha insistit Popova. Fins i tot quan la persona no mostra cap símptoma, en cas que no sigui asimptomàtic des del principi, és clar, pot seguir contagiant a la resta. «Una persona que se sent perfectament pot transmetre el virus pel nas», ha concretat l'experta. 

El que no sabem, ara per ara, és fins a quin punt és probable que es doni una situació com aquesta. Les dades sobre la Covid-19 segueixen sent força confuses, i es desconeix una part molt important del seu comportament. 

Les algues, possibles grans enemigues del coronavirus, segons un estudi nord-americà

Cal dir que, al mateix temps que es feia pública aquesta possibilitat, que allargaria de manera notable el temps de vida del patogen, la Universitat de Puerto Rico (UPR) ha revelat una altra dada important. Segons sembla, les algues marines podrien ajudar a la generació d'antivirals per combatre la Covid-19. La investigació, realitzada en col·laboració amb l'Institut Wistar de Filadelfia, es refereix concretament a les algues blaves i verdes. 

Segons ha explicat un dels impulsors del projecte, Eduardo Varo, les mencionades algues produeixen substàncies naturals que inhibeixen els mecanismes específics de malalties infecciones. De fet, informes recents han demostrat que el coronavirus també pot ser inhibit per aquestes substàncies. «Les algues proveeixen moltes solucions i aquesta investigació suposa una oportunitat», ha destacat Caro. De moment però, caldrà seguir de prop la investigació per veure fins on arriba. 


Comentaris

envia el comentari