La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, durant una dinar al Círculo Ecuestre de Barcelona el 31 de gener de 2020.

Madrid reconeix per primera vegada la possibilitat de confinament total

La presidenta ha afirmat que en aquests moments no pot descartar cap opció

La presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, no ha descartat que arribin a aplicar-se «aturades» o «confinaments» a Madrid encara que ha sostingut que «de moment» l'autonomia «va caminant» i estan intentant «a poc a poc arrencar».

En una entrevista en 'La Sexta', recollida per Europa Press, la dirigent madrilenya ha sostingut que les comunitats tenen «una mica de complexitat amb les normatives» a l'hora de plantejar els confinaments perquè no tenen competència. «Per un temps limitat es podria intentar», ha apuntat.

Ayuso no descarta «res» en aquests moments 

En aquest punt ha incidit en què, concretament, en el municipi de Tielmes «han hagut de tancar de manera sobtada la restauració i han contingut l'epidèmia». «Probablement confinaments d'aquest tipus són necessaris, aturades. No és una opció que contempli, és que no descarto res en aquests moments», ha declarat.

La presidenta ha indicat que tots estan «en suspens» i tenen sobre la seva esquena «una amenaça». Per això, ha sostingut que «qualsevol decisió que faci falta» la prendrà. «De moment l'autonomia de Madrid com està funcionant, encara que està suportant una situació molt difícil, va caminant», ha traslladat, al temps en el qual ha indicat que estan intentant «a poc a poc arrencar».

Objectiu: frenar la segona onada

El vicepresident de la Comunitat, Ignacio Aguado, defensava ahir que les noves restriccions del Govern regional, que entraran en vigor aquest dilluns, busquen «frenar aquesta segona onada» de coronavirus «que va agafant força», però que confien a «anar mitigant a poc a poc».

En declaracions als mitjans, després d'assistir a les instal·lacions on s'està realitzant l'estudi de seroprevalença a Arroyomolinos, Aguado va reconèixer que «és evident que en les últimes setmanes, especialment des de la segona quinzena d'agost, els casos que es van diagnosticant van en augment».  Encara que va fer recalcament en què això no significa que «la situació estigui descontrolada, ni que hi hagi una saturació de les urgències ni del sistema sanitari en general».

Per a Aguado, l'actual situació porta a estar a l'Executiu autonòmic «en alerta» però no per això generaran «alarma» en la població. «Estem veient com evolucionen els casos, és evident que el nombre de proves que realitzats al dia i a la setmana és infinitament major de les proves que fèiem fa uns mesos, en les setmanes que van ser pic de la pandèmia. Fèiem entorn de 15.000 proves a la setmana i ara estem parlant de 150.000», va subratllar.