Carrer buit a Barcelona.

Torna el confinament total a Europa i vacuna obligatòria

Àustria té una de les taxes més alta de contagis de tot Europa

Tot i que la situació de la covid a Espanya està força controlada els últims mesos, el cert és que no a tot el món es dóna aquesta mateixa situació. Hi ha països, fins i tot europeus, on el coronavirus es troba encara descontrolat.

És el cas, per exemple, d'Àustria . Aquest mateix divendres les autoritats del país han decidit imposar un confinament per a tota la població després del repunt de casos de covid que han tingut els darrers dies.

No només això, sinó que també s'ha pres una altra mesura dràstica a tot el territori. Imposar la vacunació obligatòria a partir del febrer del 2022 per a tots els residents del país.

Es tracta de dues mesures, com diem, molt dràstiques, que el Govern d'Àustria pretenen que serveixin per frenar una mica el ritme actual de contagis.

El canceller federal, Alexander Schallenberg, ha fet unes declaracions a la ciutadania significatives. Amb elles ha deixat clar que, pel fet que les coses no s'han acabat de fer del tot bé, caldrà fer un nou esforç generalitzat.

«Els ciutadans hauran d'assumir noves restriccions durant 20 dies perquè n'hi va haver massa que s'han mostrat insolidaris. Els demano que segueixin les mesures i que redueixin els contactes», ha afirmat el canceller.

Confinament total per a la població d'Àustria

Fins ara a Àustria s'havia decidit imposar un confinament parcial, només en aquelles zones on el virus estava afectant de manera més important. Tot i això, a causa de la tendència a l'alça de casos, s'han hagut de prendre mesures més dràstiques.

Així doncs, aquest divendres s'ha anunciat l'extensió d'aquest confinament a tot el territori, sense excepcions. Una mesura que entrarà en vigor dilluns que ve i que podria durar fins a uns 20 dies, en cas que fos necessari.

De moment, s'ha establert que aquest confinament sigui de deu dies, però es podria estendre. Es pretén aconseguir amb aquesta mesura frenar una mica el virus, i és que, les darreres setmanes els contagis s'havien disparat.

De fet, les últimes dades del territori confirmen que els números que s'estan registrant en aquesta última onada de covid estan sent pitjors que les que es registraven en onades anteriors, fins i tot les pitjors.

Ara mateix, la taxa de contagis d'Àustria és entre les més altes de tot el continent. Per tant, era una situació que calia revertir. Per això s'ha decidit també imposar la vacunació obligatòria. Fins ara, només un 65% de la població al país s'havia administrat les dosis corresponents de la vacuna. És una de les dades més baixes d'Europa.

En aquest sentit, ja s'havien imposat certes mesures per pressionar els seus habitants a vacunar-se. Per exemple, prohibir als no vacunats acudir a certs llocs, fins i tot establir un confinament només per als no immunitzats.

Finalment, el govern ha optat per les mesures més dràstiques per intentar posar fre als mals números que està deixant el cóvid.