El conseller de Treball i Afers Socials, Chakir el Homrani, en un míting a Torredembarra.

Els autònoms, indignats: «Qui ha de dimitir és El Homrani»

Titllen de «cosmètics» els cessaments dels secretaris generals de Treball i d'Afers Socials i Famílies

La decisió del conseller de Treball i Afers Socials, Chakir El Homrani, de destituir la cúpula del seu departament —el secretari de Treball, Josep Ginesta; i el d'Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies—, no ha satisfet gens ni mica el col·lectiu 'La Revolta dels Autònoms', organitzat des del caos als ajuts als treballadors per compte propi que es va produir la setmana passada i que ja aglutina gairebé 7.000 autònoms d'arreu del país. 

«Qui ha de dimitir ets tu, Chakir!»

En un comunicat fet públic a primera hora del matí d'aquest dimarts, 17 de novembre, 'La Revolta dels Autònoms' clama contra els cessaments de Ginesta i d'Iglesies i recorda que «com vam fer palès al manifest 'La Revolta dels Autònoms', els màxims responsables sobre el caos generat en els ajuts als autònoms són els consellers de Treball i el de Polítiques Digitals, el mateix Chakir El Homrani i Jordi Puigneró».

«La remodelació del departament de Treball sense la dimissió del conseller és insultant. El conseller Chakir El Homrani continua negant-se a assumir responsabilitats i intenta superar la crisi amb uns cessaments cosmètics», asseguren des de 'La Revolta dels Autònoms', on insisteixen a demanar de nou la dimissió del conseller Chakir El Homrani i insten els quasi 7.000 membres del col·lectiu a pressionar a través de les xarxes socials sota el lema «Qui ha de dimitir ets tu, Chakir!».

«La Revolta dels Autònoms», a punt de convertir-se en un sindicat

El manifest de 'La Revolta dels Autònoms', que va néixer aquest dimarts fa tot just una setmana, acumula ja fins a gairebé 7.000 persones donant-hi suport. Hores d'ara, el grup es troba en plena votació sobre quin ha de ser el seu futur immediat.

L'elecció es fa sobre un plantejament de tres opcions: el primer, constituir-se en una entitat amb personalitat jurídica pròpia, ja sigui una associació o un sindicat; la segona, redactar de manera oberta un decàleg i presentar-lo a l'administració corresponent; i la tercera, convocar una manifestació. La votació es tancarà aquest dimarts a les vuit del vespre i, hores d'ara, l'opció que té gairebé feta la victòria és la de la constitució en sindicat, amb un 66% dels 4.000 vots que ja s'han registrat.