Pla general de diversos sanitaris del Clínic posant-se EPI a l'UCI amb malalts de covid

La CGT alerta de l'«èxode de personal» a l'Hospital Clínic de Barcelona per la «nefasta» gestió de la direcció

El sindicat afirma que hi ha contractes «discriminatoris» i jornades laborals de fins a 14 hores

La CGT ha alertat que s'està produint un «èxode de personal» a l'Hospital Clínic de Barcelona cap a altres centres sanitaris i ha criticat la «nefasta» gestió per part de la direcció. El sindicat ha assegurat que el centre té una plantilla «física i psicològicament esgotada i totalment desmotivada», a conseqüència, diuen, de les males condicions laborals. Entre aquestes, els representants dels treballadors han apuntat contractes «discriminatoris», ja que hi ha personal que fa anys que enllaça contractacions per mesos mentre que s'han incorporat sanitaris a través de borses de treball per la Covid amb contractes d'un any de durada.

En aquest sentit, des del sindicat també s'ha afirmat que es donen jornades de treball de fins a 14 hores —sense respectar el descans mínim de 12 hores entre jornada i jornada—, manca de reciclatge dels treballadors i el no reconeixement a la tasca del personal. Així mateix, la CGT també ha posat sobre la taula que no se'ls ha retornat el 5% del sou que es va retallar el 2010 i que es manté vigent a les nòmines. D'altra banda, ha reivindicat la celebració presencial de les eleccions sindicals que es van suspendre per la situació de pandèmia, així com la negociació d'un nou conveni laboral.

Segons el sindicat, tot això «provoca una manca de plantilla donat que la gent rebutja treballar en l'Hospital Clínic en aquestes condicions» i que els treballadors del centre «estiguin arribant al límit, a punt d'explotar».

Diverses ofertes de feina a l'Hospital Clínic

A través de les xarxes socials, l'Hospital Clínic de Barcelona ha publicitat diverses ofertes de feina i borses de treball per cobrir vacants a la seva plantilla, entre elles diverses en l'àmbit de la infermeria. La segona onada de la pandèmia de coronavirus ha tensat els hospitals catalans i la manca de personal afectat la majoria d'ells.