Imatge d'arxiu d'unes monedes

Els autònoms es plantegen denunciar el Govern pels polèmics ajuts

A partir de divendres, la Revolta dels Autònoms posarà a votació dels adherits les accions concretes a prendre

La Revolta dels Autònoms continua el seu desplegament quan ja s'acosta a les 6.000 persones adherides a aquest manifest, sorgit de la indignació pel caos generat dilluns i dimarts amb el polèmic sistema de repartiment de la Generalitat dels ajuts de 2.000 euros per al col·lectiu de treballadors per compte propi. En paral·lel al creixement de suports a aquest manifest, que s'està desenvolupant gràcies a la seva viralització a través de Whatsapp, Telegram, Facebook i Twitter, des de Revolta dels Autònoms s'estan rebent propostes concretes per canalitzar el rebuig al sistema d'ajuts.

Una votació per decidir el camí a prendre, amb la possibilitat de denunciar el Govern

És per aquest motiu que l'organització ha anunciat que a partir d'aquest divendres, 13 de novembre, es posarà en marxa una votació entre les diverses accions proposades pels adherits, unides per blocs. Segons Revolta dels Autònoms, les accions rebudes han estat «centenars» i a partir de divendres, les persones adherides podran triar quin és el camí a seguir, a partir d'ara, per part de l'organització. Una de les possibilitats són les accions legals: Revolta dels Autònoms posarà sobre la taula denunciar a la Justícia el Govern de la Generalitat pel desenvolupament de la polèmica.

«Arriba el moment de decidir quin rumb pren aquest manifest. A partir de demà iniciarem una votació entre tots els adherits al manifest que ens permetrà transformar el malestar de milers d'autònoms en accions concretes. Ho farem agrupant en blocs els centenars de propostes que estem rebent al correu», han anunciat des de Revolta dels Autònoms a través d'un comunicat.«Fins aleshores us engresquem a continuar difonent el manifest en qualsevol espai comunicatiu, ja sigui a xarxes socials, grups de WhatsApp o fins i tot amb el boca-orella amb companys de feina, clients o proveïdors», han demanat.

«Mentrestant, el conseller de Treball, Chakir el Homrani, i el de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, no s'han atrevit a dir ni una paraula des de l'esclat d'aquesta crisi», han denunciat. «Les peticions del manifest continuen més vigents que mai però al govern ningú assumeix responsabilitats per la 'loteria dels autònoms'», manifesten des del col·lectiu, que acaba el seu comunicat amb tota una declaració d'intencions: «La Revolta dels Autònoms tot just ha començat».