El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, abans d'una roda de premsa al Palau de la Generalitat

El Govern tira pel dret i canvia la data de la retirada de mascaretes a les escoles

Salut avança un dia la retirada de les mascaretes a les escoles, el 19 d’abril

Tomba que gira. La retirada definitiva de mascaretes s'està convertint en un autèntic serial. Sobretot pel que fa a les escoles. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, fa setmanes que amenaça el govern espanyol de tirar pel dret si no fan cas a la seva proposta de retirar ja les mascaretes a les aules. 

Doncs bé, fidel a la seva línia, ara el conseller de Salut ha anunciat que els alumnes ja no caldrà que portin la mascareta a l’escola quan tornin de les vacances de Setmana Santa, el 19 d’abril. Així doncs, el Govern avança un dia la retirada de les mascaretes a les aules, ja que la retirada general estava prevista per al 20 d'abril. 

Un dia abans

En declaracions a TV3, Argimon ha explicat que Salut tenia preparada una resolució per prendre aquesta decisió si l'Estat no ho feia i ha afirmat que no té «cap problema» a signar-la per a l'àmbit escolar. 

D'aquesta manera, els alumnes començarien el tercer trimestre sense mascareta, ja que Argimon ha dit que no té cap sentit que dimarts l'hagin de dur i dimecres ja no.

«Teníem preparada una resolució per retirar les mascaretes a les escoles. No tinc cap problema en signar-la perquè a l'escola no es torni de vacances amb mascareta», ha sentenciat. 

La insistència del Govern, darrere de tot plegat

El Departament de Salut va celebrar que ja hi hagi data per a la retirada de la mascareta a interiors, però criticava que «no hi ha cap fonament científic» perquè no sigui abans de Setmana Santa. 

Alumnes de l'Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Reus
Les mascaretes a les escoles s'acaben per fi: Salut ho havia demanat per activa i per passiva al govern espanyol.  | Diputació de Tarragona

En aquest sentit recordava que «bona part» dels països europeus ja han fet decaure aquesta mesura per frenar la propagació de la covid-19. A parer del Departament, la decisió es podria haver pres «fa setmanes» començant pels centres escolars i de forma gradual per veure'n l'efecte.