Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, abans d'una roda de premsa al Palau de la Generalitat

El Govern tira pel dret i canvia la data de la retirada de mascaretes a les escoles

Salut avança un dia la retirada de les mascaretes a les escoles, el 19 d’abril

Tomba que gira. La retirada definitiva de mascaretes s'està convertint en un autèntic serial. Sobretot pel que fa a les escoles. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, fa setmanes que amenaça el govern espanyol de tirar pel dret si no fan cas a la seva proposta de retirar ja les mascaretes a les aules. 

Doncs bé, fidel a la seva línia, ara el conseller de Salut ha anunciat que els alumnes ja no caldrà que portin la mascareta a l’escola quan tornin de les vacances de Setmana Santa, el 19 d’abril. Així doncs, el Govern avança un dia la retirada de les mascaretes a les aules, ja que la retirada general estava prevista per al 20 d'abril. 

Un dia abans

En declaracions a TV3, Argimon ha explicat que Salut tenia preparada una resolució per prendre aquesta decisió si l'Estat no ho feia i ha afirmat que no té «cap problema» a signar-la per a l'àmbit escolar. 

D'aquesta manera, els alumnes començarien el tercer trimestre sense mascareta, ja que Argimon ha dit que no té cap sentit que dimarts l'hagin de dur i dimecres ja no.

«Teníem preparada una resolució per retirar les mascaretes a les escoles. No tinc cap problema en signar-la perquè a l'escola no es torni de vacances amb mascareta», ha sentenciat. 

La insistència del Govern, darrere de tot plegat

El Departament de Salut va celebrar que ja hi hagi data per a la retirada de la mascareta a interiors, però criticava que «no hi ha cap fonament científic» perquè no sigui abans de Setmana Santa. 

Alumnes de l'Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Reus
Les mascaretes a les escoles s'acaben per fi: Salut ho havia demanat per activa i per passiva al govern espanyol.  | Diputació de Tarragona

En aquest sentit recordava que «bona part» dels països europeus ja han fet decaure aquesta mesura per frenar la propagació de la covid-19. A parer del Departament, la decisió es podria haver pres «fa setmanes» començant pels centres escolars i de forma gradual per veure'n l'efecte.