Futur institut de Roda de Berà.

El futur institut de Roda de Berà, més a prop

El despatx d'arquitectes ja ha presentat l'avantprojecte i ja compta amb les millores proposades per l'Ajuntament

El futur institut de Roda de Berà podria ser una realitat a mitjà termini. El govern rodenc ja ha fet aportacions a l'avantprojecte del despatx d'arquitectes que va guanyar el concurs i que, ara, s'encarregarà de confegir el projecte definitiu, tot i que el cert és que  la seva construcció depèn ara únicament de la Generalitat de Catalunya i, per tant, de l’aprovació d'uns pressupostos, que la Generalitat no aprova des de 2017.

La setmana passada, l’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, la regidora d’Ensenyament, Cèlia Treserres i el regidor d’Urbanisme, Manel González, es van reunir amb responsables de la Generalitat i de l’estudi d’arquitectes guanyadors del concurs que es va licitar, per tal de conèixer l’avantprojecte de construcció del futur edifici.

Ja es coneixen els primers detalls de com serà el futur institut de Roda de Berà

Es tracta d’una edificació moderna i lluminosa, d’entre 3.200 i 3.500 metres quadrats repartits en tres plantes, que estarà ubicat on es troba actualment l’Institut, a la zona escolar. Cal recordar que  inicialment la seva construcció era al Francaset però que, fruit d’una consulta amb els centres docents i les AMPA, es va decidir canviar la ubicació.

A la planta semisubterrània es preveu que hi hagi el gimnàs i els vestidors; la planta baixa estarà destinada a despatxos, aula de música, laboratori i una zona de cafeteria; a la primera i a la segona planta hi haurà les aules. Es contempla donar cobertura a tres línies d’ESO, tot i que la idea inicial n’eren dos.

El projecte preveu també una possible futura ampliació per a poder oferir dues línies de Batxillerat. Durant la reunió es van fer algunes propostes de millora per part de la Generalitat i de l’Ajuntament, i ara l’estudi d’arquitectes disposa de quatre mesos per presentar el projecte definitiu del que serà el nou Institut de Roda de Berà.

També et pot interessar