Albert Martín, del PDECat, candidat de Junts per Roda a les municipals

La majoria del govern actual es presentarà sota la marca Tria Roda | El llegat de l'antiga CiU, totalment fragmentat

 

Albert Martín, un jove assessor fiscal i comptable de 35 anys, serà el candidat de Junts per Roda a l'alcaldia de Roda de Berà el pròxim 26 de maig. Serà el debut de Martín en primera línia política, després que la darrera assemblea local del PDECat l'hagi ratificat com a alcaldable al capdavant de la llista electoral de la marca 'Junts'. Natural de Roda de Berà, és diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat Rovira i Virgili.

La radiografia preelectoral al municipi del Baix Gaià suposa un terratrèmol respecte als comicis del 2015. En les darreres eleccions municipals, la llista de Convergència i Unió va aconseguir una còmoda victòria amb sis regidors, i ha governat en minoria durant els darrers quatre anys amb l'independent Pere Virgili al capdavant. Arran de la dissolució de l'antiga Convergència, la maquinària de partit ha perdut molta força: dos d'aquests regidors eren afins a Convergència Democràtica, dos a Unió i els altres dos eren perfils independents. Des de la seva fundació, el PDECat no hi tenia cap força a l'antiga llista de CiU a Roda de Berà.

L'alcalde Virgili (CiU) es presentarà sota la marca municipalista 'Tria Roda'

Dels sis regidors actuals que governen a l'Ajuntament de Roda de Berà, només una pertany al PDECat: Cèlia Treserres, la fins ara número dos de l'alcalde Virgili. No obstant això, amb la designació del nouvingut Martín, finalment no serà ella qui encapçali la candidatura de Junts per Roda. El gruix de l'actual govern es presentarà a les eleccions sota la marca 'Tria Roda', una llista independent i de caràcter municipalista.

Es confirma el fet, doncs, que el llegat de l'antiga Convergència obre una nova disputa electoral, i l'actual govern convergent a Roda de Berà competirà a les urnes contra la marca del PDECat. Les dues llistes no descartaven un possible acord de cara als comicis fins a darrera hora, però, amb la presentació oficial dels candidats de les dues alternatives elctorals, es dibuixa de manera definitiva l'horitzó postconvergent del municipi del Baix Gaià.

També et pot interessar