Una persona manipula un telèfon mòbil davant d'un ordinador

Una avaria de Movistar deixa sense mòbil milers de persones: el que se sap

Un contratemps ha fet que els clients no puguin comunicar-se a través del seu telèfon mòbil

La societat actual està més que acostumada a dependre massa del telèfon mòbil. Aquesta eina s'ha convertit en essencial en el nostre dia a dia, fins al punt de no poder estar ni un segon sense ella.

Els mòbils han demostrat a la població que han vingut per quedar-s'hi, i gràcies a les seves múltiples funcions han aconseguit substituir alguns objectes. Entre ells, la calculadora o fins i tot les targetes de crèdit.

Persona manipulant un telèfon mòbil.
La dependència del telèfon mòbil a la societat actual ha arribat a nivells molt preocupants. | Arxiu
 

Doncs, què els semblaria saber que milers de persones a Espanya porten sense poder fer servir el telèfon mòbil més d'una hora? Sens dubte, una veritable tragèdia entre els internautes espanyols. Si estàs llegint això, i tu ets de les persones que malauradament ho està patint, t'expliquem els detalls.

Telefónica ha caigut

L'empresa multinacional espanyola de telecomunicacions Telefónica ha patit una avaria massiva des de les 11 del matí d'aquest dimecres 9 de febrer. El contratemps ha arribat a afectar milers d'abonats a tota Espanya i els ha deixat sense poder comunicar-se a través del seu mòbil.

Muntatge logo Telefónica.
Telefónica ha patit una avaria que ha deixat milers d'espanyols sense telèfon mòbil. | CatalunyaDiari
 

Aquesta incidència ha recaigut sobretot a la xarxa 4G de la companyia Movistar, alterant el modus operant de nombroses línies del país. Entre aquests, els que més han patit aquesta avaria han estat els abonats corporatius.

Trucades cap a cap destinació

Els usuaris, acostumats a viure les 24 hores del dia al costat del seu mòbil, convertint-se aquest en l'eina més utilitzada per les persones, no donen crèdit amb el contratemps. L'avaria de Telefónica ha modificat la seva rutina diària i hauran de buscar altres solucions urgents per resoldre el problema.

Entre les incidències més comunes que ha generat l'avaria destaquen les trucades telefòniques. La persona pot fer la trucada, però el receptor no pot sentir la veu en despenjar el mòbil, creant confusió en la comunicació de tots dos.

Persona trucant amb un telèfon mòbil.
Els usuaris de Telefónica no poden rebre trucades, ja que l'avaria de la companyia els ho impedeix. | Unsplash
 

D'altra banda, el contratemps genera múltiples trucades a alguns números de telèfon marcats prèviament pels abonats, sense que aquests ho hagin demanat expressament. Els clients demanen que es posi remei a aquesta incidència com més aviat millor, ja que la majoria utilitzen els seus mòbils com a eina de treball. Com per exemple, els comercials o els banquers.

Les xarxes socials s'han omplert de protestes

Molts usuaris han aprofitat les seves xarxes socials per denunciar aquesta avaria que els ha agafat per sorpresa i totalment desprevinguts. Només esperen que aquest malson acabi aviat i puguin continuar amb les seves vides amb normalitat.

La dependència al telèfon mòbil s'ha tornat una addicció completa a la població mundial, i prova d'ells són les múltiples reaccions a aquesta avaria de Telefónica. Altres serveis de l'entitat com és l'ús de dades, funciona correctament en aplicacions com Whatsapp o Gmail. Així que la comunicació es pot dur a terme a través d'aquestes vies.

La companyia també s'ha pronunciat sobre això, intentant fer una crida al seny i calmar els afectats. Tot i això, la seva intenció no s'ha complert, ja que el missatge que han transmès no ha precisat l'abast de l'avaria.

El portaveu de Telefónica s'ha pronunciat a El País, però no ha aconseguit tranquil·litzar ningú. Esperem que durant les properes hores l'entitat segueixi informant sobre això, i finalment posi una solució definitiva al contratemps. Mentrestant, milers d'abonats a Espanya en pateixen les conseqüències.