YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Avinyonet del Penedès, el poble amb la segona major renda de tot Espanya

El poble ha doblat els seus ingressos en només un any

Avinyonet del Penedès - Alt Penedès
Avinyonet del Penedès és un poble de la comarca de l'Alt Penedès | Wikipedia - Maria Rosa Ferré

Avinyonet del Penedès va aconseguir posicionar-se el passat 2017 com el segon poble amb una major renda bruta per càpita a tot Espanya, segons exposen les dades de l'Agència Tributària publicades aquest dimarts. El municipi ha doblat els seus ingressos en només un any i ha arribat als 57.843 euros bruts anuals.

Es tracta d'un poble situat a la comarca de l'Alt Penedès, a uns 50 kilòmetres de Barcelona i amb uns 1.500 habitants on hi ha una gran tradició vinícola, amb bodegues de referència com Can Ràfols dels Caus o Parxet. Enguany, ha aconseguit superar els municipis catalans que sempre s'havien posicionat al 'Top10' d'aquesta llista, com ara Matadapera.

Sant Cugat Del Vallès, amb 90.664 habitants, segueix entre els municipis més rics i ocupa la sisena posició al rànquing estatal amb una renda bruta mitjana de 52.053. El setè lloc és per Sant Just Desvern, de 17.494 i una renda de 51.915 euros. A la banda contrària de la classificació s'hi troba Santa Margarida de Montbui, el municipi més pobre de Catalunya, amb 1.115 habitants i una renda de 21.740 euros.

Pozuelo de Alarcón manté el primer lloc 

Pel que fa a nivell espanyol, el poble madrileny de Pozuelo de Alarcón ha repetit com el municipi amb una major renda d'Espanya. Amb 86.172 habitants, la declaració mitjana és de 44.232 euros. Per altra banda, Zahínos, un poble de la província de Badajoz de 2.805 habitants, és el municipi més pobre de l'Estat amb una renda mitjana 12.359 euros.

En general, les dades mostren com els municipis més rics se situen en l'eix Madrid-Barcelona, mentre que els més pobres estan ubicats al sud. En total, l'Agència Tributària reflecteix que la renda bruta mitjana dels més de 19,91 milions de declarants d'IRPF va arribar als 25.434 euros anuals, un 2,6% més que l'any 2016.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari