Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un agent de la Guàrdia Civil, recolzat sobre una moto, i al cercle, uns bitllets de 50 euros

Avís de la DGT: a tremolar els conductors que cometin aquestes 2 infraccions a l'estiu

La DGT utilitzarà drons i furgonetes camuflades per caçar aquells conductors que se saltin la llei

La DGT ha llançat un avís important per a tots els conductors de cara a aquest estiu. Amb l'augment del trànsit a les carreteres durant la temporada estival, la DGT intensificarà la vigilància per garantir-ne la seguretat viària.

Aquest estiu, la DGT se centrarà especialment en dues infraccions: no portar el cinturó de seguretat i fer servir el mòbil al volant.

La DGT avisa els conductors: compte amb aquests dispositius de vigilància

Per detectar aquestes infraccions, la DGT utilitzarà una sèrie de dispositius avançats. Entre ells hi ha drons, furgonetes camuflades i càmeres d'alta resolució. Aquests dispositius permetran a la DGT vigilar de manera més efectiva i sancionar els conductors que no respectin les normes de trànsit.

Drons

Els drons seran una eina clau per a la DGT aquest estiu. Aquests dispositius voladors poden captar imatges i vídeos de qualitat des de l'aire. Això facilita la detecció d'infraccions com l'ús del mòbil al volant i la manca d'ús del cinturó de seguretat.

Dron de la Policia Nacional voalndo
La DGT sap que els drones són uns dispositius necessaris per complir la llei | Europa Press

Els drons poden cobrir grans àrees i accedir a llocs on altres dispositius no poden arribar, cosa que els converteix en una eina molt eficaç per a la vigilància.

Furgonetes camuflades

Les furgonetes camuflades també tindran un paper important en l'estratègia de la DGT. Aquestes furgonetes, que es barregen amb el trànsit normal, estan equipades amb càmeres i altres dispositius de vigilància. El seu objectiu és detectar infraccions de manera discreta i sancionar els conductors que no compleixin les normes de trànsit.

Les infraccions que més perseguirà la DGT aquest estiu

No portar el cinturó de seguretat

El cinturó de seguretat és un dels elements més importants per a la seguretat viària. No portar-lo posat pot tenir conseqüències greus en cas d'accident.

La DGT serà molt estricta amb aquesta infracció a l'estiu. La multa per no portar el cinturó de seguretat és de 200 euros i comporta la pèrdua de 3 punts del carnet de conduir.

Ús del mòbil al volant

L'ús del mòbil al volant és una de les causes principals de distracció i accidents a les carreteres. La DGT ha decidit intensificar la vigilància sobre aquesta infracció a l'estiu.

La multa per fer servir el mòbil mentre es condueix és de 200 euros i suposa la pèrdua de 6 punts del carnet de conduir. És important recordar que qualsevol manipulació del mòbil, fins i tot per mirar una notificació, pot ser sancionada.

Consells per evitar sancions

Per evitar sancions i, el més important, per garantir la teva seguretat i la dels altres, segueix aquests consells:

  • Sempre fa servir el cinturó de seguretat: Assegura't que tots els ocupants del vehicle també el portin posat.
  • No utilitzeu el mòbil mentre conduïu: Si necessiteu fer una trucada o enviar un missatge, atureu el vehicle en un lloc segur.
  • Para atenció als senyals de trànsit i respecta els límits de velocitat: La DGT també vigilarà aquestes infraccions.

La DGT intensificarà la vigilància aquest estiu per garantir la seguretat a les carreteres. Segueix les normes de trànsit i contribueix a una conducció segura per a tothom.