Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'un camp de flors grogues amb el sol al cel, al costat d'una altra imatge en primer pla de Jorge Rey amb una gorra de palla i una emoticona d'un sol i un termòmetre

Jorge Rey dispara l'alerta i ja parla de la primera onada de calor de l'estiu: quan

El jove expert ha deixat clar que ens esperen setmana de plena calor, amb temperatures molt elevades

Jorge Rey, el jove meteoròleg que ha captat l'atenció de tot Espanya, ha tornat a ser notícia. Utilitzant mètodes tradicionals com el "cabañuelas", una tècnica ancestral de predicció del temps, ha aconseguit predir esdeveniments climàtics significatius que han sorprès tant experts com la població en general.

Muntatge amb Jorge Rey, emojis de calor, tempestes i un home passant calor
Tot i que ens queden alguns dies d'inestabilitat, la calor més sufocant s'acosta | Europa Press, Jorge Rey, catalunyadiari.com

En aquesta ocasió, Jorge Rey ha emès una advertència sobre la primera onada de calor que podria assotar Espanya aquest estiu. Les seves prediccions, basades en una combinació d'observacions empíriques i coneixements heretats, suggereixen que el país podria enfrontar temperatures extremes durant les properes setmanes.

Aquesta notícia ja ha generat un gran interès i preocupació, ja que les onades de calor poden tenir repercussions importants en la salut pública, l'agricultura i el subministrament d'aigua.

Jorge Rey avisa de quan pot arribar la calor més intensa

Jorge Rey, en un dels seus últims vídeos, ha fet una predicció sobre què serà el mes de juliol. I malgrat que ha deixat clar que encara no tindrem un temps intens respecte a la calor, ja ha augurat alguns canvis més endavant.

El jove ha assenyalat que l'estiu està a punt d'arribar: "Cap a mitjans de mes, tot indica que l'estiu es podria estendre per tota la Península Ibèrica i les Canàries de manera força evident".

🔴TENDENCIA PRÓXIMOS 10 DÍAS ESPAÑA 😉😎

Però no només això, i és que Jorge Rey ha fet servir per primera vegada aquest estiu el terme que més espanta els ciutadans: onada de calor. "Amb temperatures màximes que podrien portar-nos a considerar si estem davant d'una onada de calor o no", ha afirmat.

Queda clar, per tant, que tant si és considerada o no com una onada de calor, el temps que tindrem a mitjans de mes serà càlid. Les temperatures seran molt elevades.

Imatge de fons de diverses persones passejant el 10 d'agost del 2023, a València, amb una dona cobrint-se del sol amb un ventall, i una altra imatge d'un termòmetre al carrer que indica una temperatura de 40 graus
S'espera que les temperatures vagin pujant aquest mes | Europa Press

L'anticicló que hem tingut fins ara assentat sobre l'Atlàntic nord, s'anirà desplaçant, permetent l'arribada de borrasques. Aquestes facilitaran de manera molt més clara i intensa l'entrada de vents del sud i, per tant, de la calor.

"Encara que sembla que la calor triga a arribar a les zones del nord, no falta gaire perquè ho faci. En una setmana o una mica més, l'estiu s'assentarà fermament sobre Espanya", afirma finalment Jorge Rey.