Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Home pensatiu en un estacionament ple de cotxes.

Avís de la DGT: si aparques el teu cotxe d'aquesta manera, et podria caure una multa

La multa pot variar lleugerament depenent del municipi i de les circumstàncies específiques de l'estacionament

Aparcar correctament no és només una qüestió de cortesia, sinó també de legalitat. No només has de buscar un lloc amb zones gratuïtes o que siguin econòmiques per aparcar, també t'has de preocupar per com ho fas.

La DGT (Direcció General de Trànsit) regula estrictament com i on s'ha d'estacionar. I no seguir la norma podria comportar una multa econòmica.

Muntatge de la fàbrica Ford d'Almussafes
La DGT demana estar molt atent a la senyalètica de cada lloc | bowie15, Europa Press

Per què és important estacionar correctament?

La DGT assenyala la importància d'aparcar correctament. Aparcar en sentit contrari pot semblar una acció inofensiva, però té implicacions significatives per a la seguretat viària.

Quan un cotxe està estacionat en direcció oposada al flux de trànsit, podeu obstruir la visibilitat d'altres conductors. A més, pot dificultar el flux del trànsit i augmentar el risc d'accidents, especialment a zones de baixa visibilitat o trànsit intens.

Si aparques en sentit contrari al trànsit, et pot caure una multa

La DGT classifica aquesta acció com una infracció greu. Segons el reglament, estacionar en sentit contrari pot resultar en una multa de fins a 200 euros.

Aquesta multa pot variar lleugerament segons el municipi i les circumstàncies específiques de l'estacionament. Dependrà també de si el vehicle està causant una obstrucció important o un risc per a altres usuaris de la via.

Muntatge d'un cotxe envoltat de cons i el logotip de la DGT
El cobrament de les multes analitzarà diversos factors de com aparcar el cotxe | DGT, Nomadsoulphotos

Quan un agent de trànsit observa un cotxe estacionat en sentit contrari, té la potestat d'emetre una multa. En alguns casos, el vehicle també pot ser retirat per la grua si es considera que està obstaculitzant significativament el trànsit o creant una situació perillosa.

Cal destacar que, en rebre una multa, el propietari del vehicle té dret a presentar al·legacions si considera que la sanció no és justa.

Com evitar multes de la DGT per estacionament incorrecte

La DGT assenyala que la millor manera d'evitar multes per aparcar en sentit contrari és seguir algunes regles bàsiques:

  • Observar la senyalització: assegura't sempre d'observar i respectar la senyalització viària.

  • Seguir el sentit de la marxa: sempre aparca el teu vehicle en el mateix sentit en què circula el trànsit en aquesta via.

  • Utilitzar pàrquings i zones habilitades: sempre que sigui possible, fa servir pàrquings i zones habilitades per a l'estacionament.

Diversos cotxes estacionats en un aparcament i al cercle, una multa al parabrisa
Aquesta multa pot variar lleugerament segons el municipi i les circumstàncies específiques de l'estacionament | Getty Images, Fahroni

A més de la multa, aparcar en sentit contrari pot tenir altres conseqüències. Per exemple, el vehicle pot ser més susceptible a danys si està mal estacionat en una zona d'alt trànsit. També pots rebre punts de penalització a la teva llicència de conduir si la infracció es considera especialment perillosa o si acumules diverses infraccions similars.

Per evitar sancions i contribuir a un trànsit més segur i fluid, és fonamental seguir les normatives d'estacionament i aparcar sempre en el sentit correcte. Estigues informat sobre les regulacions locals i practica un aparcament responsable i segur.