Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Diversos vehicles en fila, i un home amb les mans al cap

Avís de la DGT si portes aquest objecte penjat al retrovisor del teu cotxe: 200 euros

Aneu amb compte a l'hora de penjar certs objectes al retrovisor del vostre vehicle, perquè la DGT t'ho farà pagar car

La DGT ha llançat un avís important per a tots els conductors. Si portes un ambientador penjat al retrovisor del teu cotxe, podries enfrontar-te a una multa de 200 euros.

Aquest objecte, que molts consideren inofensiu, pot ser motiu de sanció si no es compleixen certes condicions. Avui t'expliquem quan està prohibit portar un ambientador penjat al retrovisor i què has de fer per evitar la multa.

Quan la DGT permet portar un ambientador penjat al retrovisor

La DGT estableix que qualsevol objecte que pengi del retrovisor pot ser perillós, ja que pot obstruir la visió del conductor. Un ambientador, encara que sigui petit, pot bloquejar una part del camp visual i augmentar el risc d'accidents. A més, en situacions d'emergència qualsevol distracció pot ser fatal.

No sempre està prohibit portar un ambientador penjat al retrovisor i la clau és la visibilitat. Segons la normativa de la DGT, qualsevol objecte que obstrueixi la visió del conductor està prohibit. Això inclou no només ambientadors, sinó també altres objectes com penjolls, adorns o fins i tot dispositius electrònics.

Muntatge amb el retrovisor interior d'un cotxe i un cercle amb una mà fent servir el botó d'un retrovisor interior
No et despistis perquè t'emportaràs una bona multa | Getty Images

Si l'ambientador és petit i no interfereix amb la visió del conductor, no hi hauria d'haver cap problema. No obstant això, si és gran o està col·locat de manera que bloquegi una part significativa del camp visual, llavors sí que està prohibit. La DGT recomana que, en cas de dubte, és millor no portar res penjat del retrovisor.

La multa que imposa la DGT: fins a 200 euros

La multa per portar un ambientador penjat al retrovisor pot ser de fins a 200 euros. Aquesta sanció es basa en l'article 18 del Reglament General de Circulació, que estableix que el conductor ha de mantenir el camp visual clar. A més, en casos greus, la infracció pot comportar la pèrdua de punts al carnet de conduir.

És important destacar que la multa no només és per l'ambientador en si, sinó per qualsevol objecte que obstrueixi la visió. Per tant, és fonamental revisar regularment l'interior del cotxe i assegurar-se que no hi ha res que pugui interferir amb la conducció.

Consells per evitar ser multat per la DGT

Per evitar la multa de 200 euros per portar un ambientador penjat al retrovisor, segueix aquests consells:

  • Reviseu la visibilitat: Assegureu-vos que l'ambientador no obstrueixi el vostre camp visual. Si tens dubtes, és millor retirar-ho.
  • Col·loqueu l'ambientador en un altre lloc: Hi ha altres opcions per col·locar l'ambientador, com a les reixetes de ventilació.
  • Mantingues el cotxe ordenat: Evita portar objectes penjant del retrovisor o al tauler de control que puguin distreure't o bloquejar la teva visió.