Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Advertència de tempesta amb calamarsa i llampecs, mostrant un parabrisa de cotxe cobert de calamarsa.

Gerro d'aigua freda de l'AEMET a Catalunya i 4 zones més: l'estiu encara no arriba

Aquest dilluns s'esperen pluges fortes i tempestes a diversos punts del país, hi ha avisos de nivell taronja i groc

L'estiu no acaba d'arribar a tot Espanya. Avui, dilluns 1 de juliol, encara hi ha diverses zones amb alertes per "xàfecs i tempestes fortes", segons la predicció de l'AEMET.

Concretament, s'espera la possibilitat de ruixats i tempestes intenses a àrees de Catalunya, Comunitat Valenciana, est de Castella-la Manxa, sud d'Aragó i Balears. Aquestes cinc comunitats estan sota avís de l'AEMET per pluges i tempestes intenses.

Aragó, Balears i el País Valencià tenen actius avisos de nivell taronja durant tot el matí, mentre que Castella-la Manxa i Catalunya estan sota avís groc.

Diverses persones caminen amb el paraigua obert, sobre uns logos de pluja, i al cercle, un cotxe sobre una carretera mullada
L'AEMET ha avisat cinc comunitats per avui mateix | Europa Press, Bebee

Xàfecs, tempestes i calamarsa avui: a quines zones

Avui es presenta una situació d'inestabilitat a les Balears, l'est i el nord-est de la península. Amb cels ennuvolats i ruixats acompanyats de tempestes des de primeres hores del dia, segons l'AEMET.

Aquestes precipitacions seran més intenses al nord de la Comunitat Valenciana, al sud d'Aragó, ia l'est de Catalunya i Castella-la Manxa. Hi ha la possibilitat que siguin forts i vinguin acompanyades de calamarsa. Les principals afectacions seran durant el matí.

A la tarda, la intensitat de les tempestes disminuirà, avisa l'AEMET. Tot i que persistiran al nord-est de Catalunya, l'interior de la Comunitat Valenciana i l'est de Castella-la Manxa. Podrien ser localment forts i estendre's a altres àrees del sud-est i del Pirineu.

A les Balears, al contrari que a la resta de zones, les tempestes podrien intensificar-se a la tarda, aconseguint també intensitat localment forta.

Al nord de Galícia, el vessant cantàbric, l'alt Ebre i el Pirineu occidental, els cels estaran majorment ennuvolats. Hi haurà precipitacions febles i disperses, encara que s'intensificaran al Cantàbric oriental.

A la resta del país la situació serà més calmada. L'AEMET confirma que prevaldran els cels poc ennuvolats, amb nuvolositat d'evolució a la tarda que podria deixar algun xàfec dispers en àrees muntanyoses del centre i del nord.

Fotomuntatge amb fons d'un cotxe en una inundació i emojis de pluja i tempesta
Les pluges encara no se'n van ia l'estiu li costa arribar | Europa Press, Aleksandra Chubar, Twemoji

A les Canàries, hi haurà intervals ennuvolats al nord, amb possibles precipitacions febles a les illes de més relleu, i cels poc ennuvolats al sud.

Més calor a unes zones i més fred a altres

Les temperatures baixaran a les Balears, el terç est de la península i l'entorn del Cantàbric oriental, mentre que augmentaran a la resta del país. Les màximes més altes aquest dilluns es podrien trobar a Andalusia i Múrcia, podent arribar als 37 graus, confirma l'AEMET.

Les mínimes baixaran a les Balears i la meitat nord-est de la península, i augmentaran al sud-oest. A les Canàries, les temperatures es mantindran sense canvis significatius.