Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'una persona ficant la targeta en un caixer i una rodona amb bitllets d'euro

El Banc d'Espanya alerta: la nova estafa que afecta el límit de la targeta

L'organisme ha avisat els clients bancaris del perill de les estafes relacionades amb la ciberseguretat

Els clients bancaris cada cop coneixen més informació sobre les estafes i fraus que aguaiten. Tot i això, des del Banc d'Espanya creuen que tot coneixement és poc, ja que els delinqüents usen tècniques cada vegada més professionals.

Amb l'objectiu de protegir els usuaris, l'organisme ha llançat diverses advertències. Una de les més importants està molt relacionada amb els límits de la targeta bancària. Estar atent a aquests consells pot ser vital per evitar enganys.

Aquest és l'avís del Banc d'Espanya sobre el límit de la targeta

El Banc d'Espanya comparteix diverses recomanacions per garantir la ciberseguretat dels usuaris. Sobretot, tenint en compte els greus perills a què s'enfronten. El robatori de dades i de diners és a l'ordre del dia.

Mans d'un home amb camisa blava pagant amb targeta en un datàfon
El Banc d'Espanya recomana posar un límit baix a la targeta | Getty Images

En aquest cas, l'organisme ha recomanat no operar amb límits alts a la targeta de crèdit. Tot i que això ens pot facilitar el dia a dia, es pot convertir en un gran problema en el cas que actuïn els estafadors.

Per aquest motiu, l'entitat aconsella que “els límits de disposició i de crèdit de les targetes no siguin elevats”. A més, cal recordar que pots modificar aquests límits diàriament segons les teves necessitats.

La recomanació de l'organisme sobre les compres en línia

El Banc d'Espanya també posa el focus en una cosa que tots fem habitualment: les compres en línia. En aquest cas, l'organisme recomana fer servir sempre targetes de prepagament.

Les mans d'una dona marcant al seu telèfon mòbil les dades de la seva targeta
Si compres online fes-ho millor amb una targeta prepagament | Getty Images

D'aquesta manera, podreu tenir disponible l'import que necessiteu per fer pagaments puntuals. Això sí, la resta de diners que tinguis a les teves altres targetes sempre estaran fora de perill. I això és el millor que pots fer per protegir-lo dels estafadors.

Pel que fa al saldo del compte, l'entitat també hi té alguna cosa a dir. Si només en tens una amb els diners habituals i amb els teus estalvis, ho estàs fent malament.

Altres mesures contra les estafes del Banc d'Espanya

Per mantenir els fons ben protegits, el Banc d'Espanya recomana fer servir un compte quotidià amb un saldo baix. És a dir, amb un import que utilitzis només per cobrir les despeses del mes.

Fotomuntatge amb una imatge de fons d'una guardiola i al capdavant un jubilat trist
El Banc d'Espanya aconsella tenir diversos comptes per no perdre els estalvis | Pixelshot, Backyard Productions

D'altra banda, és recomanable tenir un altre compte per als estalvis o qualsevol altre fons. D'aquesta manera, serà menys probable que puguin caure en mans alienes o patir qualsevol mena de problema en matèria de ciberseguretat.

A més, el Banc d'Espanya recorda la importància d'accedir bé a la vostra entitat bancària. Fes-ho sempre pels canals oficials i millor si és per la seva aplicació mòbil. Les webs poden tenir algun perill, ja que els delinqüents les clonen per quedar-se amb les teves dades.