Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'un logotip en una botiga de Vodafone, amb una altra d'un logotip de Movistar i una altra d'un home amb un telèfon mòbil preocupat

Movistar i Vodafone llencen la tovallola i reconeixen que no poden fer això

Movistar i Vodafone veuen com la competència intenta guanyar terreny amb tarifes especialment competitives

Al competitiu món de les telecomunicacions, Movistar i Vodafone s'enfronten a un desafiament cada vegada més gran. L'aparició d'operadors mòbils virtuals (OMV) com ara Finetwork ha revolucionat el mercat amb tarifes increïblement baixes. Això fa que les grans companyies es vegin obligades a reconsiderar les seves estratègies.

Finetwork ha llençat una nova oferta que està causant sensació i que inclou fibra òptica de 600 Mb i una línia mòbil amb 10 GB de dades. Tot això per només 18,90 euros al mes.

A més, aquesta tarifa comptarà amb accés a la xarxa 5G després que l'operador arribés a un acord amb Vodafone.

Muntatge d´una noia amb un telèfon i dues fotos de dues companyies de telèfon: movistar i vodafone
Vodafone i Movistar han de canviar la seva estratègia | Pexels, Movistar Plus+, Vodafone

Movistar i Vodafone no poden fer front a aquestes ofertes

Movistar i Vodafone comproven com els seus rivals intenten retallar-los terreny amb promocions molt agressives. Aquesta compta amb fibra simètrica, amb 600 Mb de baixada i pujada, a més de trucades il·limitades a telèfons nacionals.

La instal·lació i el router seran gratuïts i les dades que no es consumeixin es podran acumular o compartir. A la tarifa també hi tenen cabuda 1.000 SMS a cost zero, i la permanència es reduirà només a tres mesos.

A més, totes les noves altes a Finetwork gaudiran d'un mes gratuït d'Elige TV. La plataforma televisiva compta amb continguts de ficció, programes i esports.

En cas que l'oferta de la companyia alacantina se't quedi curta, ofereixen una alternativa. En lloc de 10 GB és possible assolir 55, a un preu de 25,90 euros mensuals.

Muntatge d'un senyor gran usant un ordinador i al costat un polze cap amunt en resposta d''OK'
Finetwork garanteix 5G als seus clients | Getty Images, DAPA Images

Altres rivals de Movistar i Vodafone

Movistar i Vodafone no només han de fer front a les propostes de Finetwork. I és que hi ha altres operadors que apreten molt fort. És el cas de Lowi (que pertany a Vodafone) i Digi.

Lowi ofereix 600 Mb de fibra i 15 GB de dades mòbils per 20 euros al mes mitjançant la Fibra Fit. Per part seva, Digi compta amb 500 Mb de fibra i 15 GB de dades mòbils per 20 euros al mes per mitjà de la seva Fibra Smart.

Per què Movistar i Vodafone no poden competir?

Les grans companyies com Movistar i Vodafone tenen estructures de costos més elevades per la seva mida i la infraestructura que han de mantenir. Això els dificulta oferir tarifes tan baixes com les dels OMV. A més, els operadors virtuals petits solen tenir acords d'ús de xarxes amb aquestes grans companyies.

Això fa que puguin prestar serveis d'alta qualitat a preus reduïts. Movistar i Vodafone han intentat competir llançant les seves pròpies marques low-cost, com ara O2 i Lowi, respectivament. Tot i això, aquestes marques encara no aconsegueixen igualar les tarifes ultra-competitives de Finetwork i altres OMV.