Primer pla de les mans d'un sanitari subjectant un vial de la vacuna de Pfizer

Cop dur del director executiu de Pfizer: «Ho canvia tot»

Albert Bourla, CEO de Pfizer, envia una advertència a la població sobre la durada del coronavirus

Cop dur el que ha donat el CEO de Pfizer, Albert Bourla, sobre la durada del coronavirus a la nostra societat. I és que el director executiu de la companyia farmacèutica ha fet unes declaracions que no són gens positives.

Per a Bourla, el coronavirus seguirà entre nosaltres durant molts anys. Però va exposar que «amb les eines creades per la ciència, l'onada actual serà l'última amb tantes restriccions».

En una xerrada amb BFM TV, el directiu de Pfizer va afirmar que «aquest és un virus que s'ha estès per tot el món, per la qual cosa és molt difícil desfer-se'n». Així i tot, va posar el focus en què «tindrem una vacuna efectiva en tot just tres mesos (des que es va detectar Òmicron), que és un període molt curt», ha declarat.

Pfizer preveu que la Covid seguirà durant anys

Bourla també va voler fer valdre la vacunació contra el virus. «Crec que necessitem vacunar els nens per protegir-los. Hi ha pares que s'hi oposen, però la vacuna és molt eficaç per als nens i és segura per a ells», va dir.

Sobre una tercera dosi, Bourla va exposar en aquesta entrevista que per estar totalment vacunat contra el coronavirus, calen les tres dosis. «I després d'això, un reforç cada any per a aquells amb un sistema immunitari feble», ha dit.

Alexander de Croo, Albert Bourla, Ozlem Tureci, Ursula von der Leyen i Luc van Steenwinkel.
Albert Bourla, segon per l'esquerra, ha pronosticat que el coronavirus estarà molts anys entre nosaltres. | EuropaPress
 

Quan se'l va qüestionar sobre una quarta dosi de la vacuna, Bourla no va ser gens clar. Aquest va assenyalar que els resultats de l'assaig encara deixen dubtes, però desitja que al març puguin fer una anàlisi encertada sobre aquesta quarta dosi.

Bourla havia assenyalat fa poc que és possible que dues dosis de la vacuna no ofereixin una protecció alta contra òmicron. Alhora, ha reconegut que les injeccions prèvies també han perdut eficàcia per prevenir l'hospitalització. Això sí, va fer valdre la importància dels reforços perquè hi hagi menys hospitalitzacions i morts per culpa d'òmicron.

El CEO de Pfizer es mulla sobre la dosi extra de la vacuna

El cap de Pfizer va posar el focus en la importància d'una tercera dosi per augmentar la protecció de les persones contra òmicron. Va assegurar que els reforços amb una tercera dosi de la vacuna donen una gran protecció contra la mort i una protecció «decent» davant d'una possible hospitalització.

Un home, vacunat a Barcelona el 24/03/2021.
Pfizer veu necessària la tercera dosi de la vacuna contra la covid. | Gtres
 

«Les dues dosis no són suficients per a òmicron. La tercera dosi de la vacuna actual brinda una protecció força bona contra les morts i una protecció decent contra les hospitalitzacions», va comentar.

Bourla va afirmar que la variant trobada a Sud-àfrica el novembre del 2021 és un objectiu més complicat que les variants prèvies. Òmicron, que compta amb dotzenes de mutacions, podria evadir la protecció donada per les dues dosis inicials de Pfizer.

«Hem vist molt clarament amb una segona dosi que el primer que vam perdre va ser la protecció contra les infeccions. Però dos mesos després, el que podia patir una hospitalització també es va reduir. I crec que això és el que preocupa tothom», va assenyalar.

I la nova vacuna de Pfizer contra la variant òmicron?

Alhora, fa una setmana Bourla havia apuntat que Pfizer desitja tenir al març una nova vacuna contra la Covid que ajudi a la protecció contra òmicron.

També va exposar que encara no se sap si aquest nou producte serà veritablement útil. Però va afirmar que Pfizer ja comença a fabricar les primeres dosis, ja que alguns països volen tenir-les disponibles en poc temps.

«L'esperança és que aconseguim una cosa que tingui una protecció molt millor, en particular contra les infeccions. La protecció contra hospitalitzacions i malaltia greu ara mateix és raonable amb les vacunes actuals. Sempre que s'hagi administrat la tercera dosi», va concloure Bourla a CNBC.