YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

L'avís d'un expert espanyol segons el que està vivint al seu laboratori

Luís Vázquez és especialista en anàlisis clínics

Una investigadora treballant al laboratori de la vacuna russa contra el coronavirus Sputnik V
Segons l'expert s'apropa una setmana molt dura amb més infeccions  | FIDR

Luís Vázquez, especialista en anàlisis clínics a Galícia, conviu cada dia amb la realitat del coronavirus des del seu laboratori. Això li permet anticipat què passarà en cada moment i les seves prediccions l'han convertit en una de les veus més autoritzades a Espanya a l'hora de seguir l'evolució de les dades.

A l'agost va anticipar que al setembre hi hauria «problemes importants» i que s'havien d'imposar mesures de control de moviments per frenar la pandèmia. El temps li va donar la raó, i ara torna a fer un pronòstic amb la situació que està vivint al laboratori: «S'apropa una setmana molt dura pel que fa a les noves infeccions».

Hores després que el govern de Pedro Sánchez aprovés el decret de l'estat d'alarma, el científic gallec va publicar un missatge a les xarxes socials advertint del que està veient al seu laboratori en els darrers dies.

«Les dades d'avui són terribles al nostre laboratori, amb un % de positius molt elevat. S'apropa una setmana molt dura pel que fa a noves infeccions». La seva advertència se suma a l'avís que ja va donar anteriorment, de què «les mesures són el confinament perimetral de les zones amb elevada incidència, reforçar l'atenció primària amb més persones i més recursos, i el seguiment eficient de tots els contactes».

A banda del compliment massiu de les mesures bàsiques de seguretat, el científic creu que hi ha quelcom més bàsic, «la responsabilitat individual de tots nosaltres». La seva observació adquireix ara més rellevància en la situació que es troba el país.

Els mals auguris 

L'avís de Luís Vázquez se suma als mals auguris de Fernando Simón durant la roda de premsa de dilluns, on va advertir ue venen dies molt durs i que en poc temps l'UCI podrien estar col·lapsades. Una idea que comparteixen Salvador Illa i el president Sánchez, que en les seves darreres compareixences han assenyalat la gravetat del moment.

Sense anar més lluny, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha reconegut que «la situació que es viu a Espanya està sent molt preocupant» i ha pronosticat que «ens esperen cinc, sis mesos molt durs si tot va bé». El govern ha aplicat l'estat d'alarma, amb toc de queda inclòs, per frenar els contagis, però alguns experts creuen que no serà suficient.

La pregunta que molts espanyols es fan és: Anem cap a un altre confinament domiciliari? Per molts experts no hi ha cap altra solució. La realitat és que les dades són molt dolentes i, segons el científic Luis Vázquez, que ho està vivint tots els dies des del seu laboratori, la situació empitjorarà aquesta setmana.


Comentaris

envia el comentari