Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb maleta oberta i dos cercles amb factures i bitllets d'euro

Avisen de les factures i tiquets que hauries de guardar aquestes vacances: evitaràs embolics

Durant aquestes dates es disparen les despeses, però també les incidències

Durant les vacances, les despeses personals es disparen de manera notable. No escatimem a l'hora de viatjar, menjar fora de casa o permetre'ns algun caprici. Si tens previst prendre't uns dies de descans aquest estiu, el més adequat és que conservis tots els tiquets i factures.

Només amb aquests justificants et podràs evitar un problema en el futur. Serà la manera d'estar protegit davant de possibles incidències en viatges o activitats.

El consum s'eleva de manera considerable durant aquesta època de l'any, però també hi ha més reclamacions. Per poder formalitzar qualsevol mena de queixa ens exigiran comptar amb totes les proves que siguin possibles.

Coberts davant d'anul·lacions o incidències als vols

Un dels problemes que es repeteix amb més freqüència durant les vacances afecta els vols. Milions de persones escullen l'avió per desplaçar-se al lloc de descans. Però de vegades es poden emportar un disgust.

Muntatge de dos avis en un aeroport i una rodona amb un avió
A l'estiu es poden produir retards o cancel·lacions de vols | Getty Images

Sigui per una cancel·lació del vol, els retards, sobrereserva o altres contratemps que puguin aparèixer de manera imprevista. En aquest cas, sempre ens convindrà conservar les factures i els tiquets. Gràcies a aquests documents es podran presentar reclamacions de les despeses extres provocades per aquesta incidència.

Entre ells hi ha la pèrdua d'un altre mitjà de transport o la impossibilitat d'acudir a un esdeveniment pel qual paguem una entrada. Com més informació s'aporti, serà més probable que ens donin la raó en cas d'un litigi.

Quan tinguem intenció de reclamar la cancel·lació o el retard d'un vol, també seria convenient aportar altra informació. Per exemple, la targeta d'embarcament o els correus electrònics de confirmació per part de l'aerolínia, recomanen des del portal Reclamador.es.

A més, recorden que en cas que hi hagi «un dany o pèrdua» de l'equipatge també «es podrà reclamar». Per això caldrà que es justifiqui «tot el que contenia la maleta i el seu cost». Aclareixen que és «important que el document estigui en espanyol», recull La Razón.

Reserves en apartaments turístics i hotels

Si tens previst reservar un allotjament aquest estiu, possiblement t'interessi saber-ho. En general, a la majoria d'hotels i apartaments turístics et tindran registrat des que vas formalitzar el tràmit. Però es pot donar el cas concret que arribat al teu lloc de destinació, sobretot a apartaments o cases, no reconeguin la teva reserva.

Muntatge amb una persona revisant un contracte i un cercle amb unes claus a punt de ser lliurades
Comprova que l'apartament que llogues s'ajusta al que vas contractar inicialment | 89Stocker

Si això passa, el més convenient és que guardis tots els documents que continguin dades de rellevància; sobretot referents a pagaments, dates i condicions de lloguer. Serà la manera d'estar protegit davant d'aquestes possibles incidències que es repeteixen amb prou freqüència.

Però no només passa als allotjaments, també amb el lloguer de vehicles o amb la contractació de serveis turístics. Per evitar problemes, seria convenient decantar-se sempre per negocis que ofereixin una certa garantia i serietat a l'hora de treballar. Val la pena encara que resultin més cars.

Devolució de compres

Mentre estem de vacances no reparem tant en els preus i als capricis que adquirim. Però pot passar que a la tornada del descans ens adonem que el que hem comprat no ens acaba de convèncer. Pot ser una peça de roba, un complement o un record.

És normal que es realitzin despeses impulsives, sense pensar-ho. Si tens previst fer una devolució, un canvi o sol·licitar un reemborsament, el tiquet serà imprescindible. Presentant aquest rebut serà suficient per facilitar la seva gestió.

Per tant, els «tiquets, factures i contractes» ens serviran de gran ajuda per efectuar les reclamacions. Suposaran una garantia per resoldre tots aquests problemes que apareguin durant les vacances.