Pedro Sánchez, con gesto preocupado en una rueda de prensa.

El Govern espanyol avisa: «Serà un Nadal molt diferent»

El Govern insisteix en la «vacunació i la prevenció» com a pilars per evitar noves restriccions a Espanya aquest Nadal

«Serà un Nadal molt diferent a Espanya». Amb aquesta demolidora frase el govern espanyol ha alertat de les festes que estan a punt d'arribar. Evidentment, la situació no és la mateixa que l'any passat, però la variant Òmicron creix cada minut que passa.

Per això mateix, la portaveu del govern, Isabel Rodríguez, ha insistit en un fet primordial després del consell de Ministres. Haurem de tenir «molta» prudència perquè no hi hagi un nou 'boom' de contagis a Espanya.

Després del Consell de Ministres d'aquest divendres, 10 de desembre, Rodríguez ha comparegut davant la premsa. Ha assegurat que «les dades de la pandèmia són les que són» i insistir: «No totes les comunitats estan en la mateixa situació, cada cas és diferent. Hem d'anar amb molt de compte».

Una dona passejant per Madrid amb la mascareta posada.
La màscara és la base de protecció a Espanya. | EP

L'estratègia del govern: vacunació i prevenció

Només així, diu Rodríguez, tindrem un Nadal tranquil i evitarem la imposició de noves restriccions. «La posició del govern és la mateixa: confiem en la vacunació i la prevenció», insisteix la portaveu del govern.

«Plena confiança en allò que ha resultat reeixit en aquest moment: vacunació i prevenció. Tenim la confiança que amb la tercera dosi i la vacunació dels nens podrem afrontar un Nadal molt més segur que els de l'any passat», ha insistit la portaveu.

«Aquest Nadal serà, sens dubte, molt diferent dels anteriors i tindran més seguretat. Podrem afrontar un Nadal més segur i amb més tranquil·litat», ha comentat.

Rodríguez ha deixat clar que la màscara ha de ser un imprescindible més en el nostre vestit d'aquest Nadal. Finalment, ha resolt la seva compareixença assegurant que «qualsevol crida a la prudència és important».

Imatge de diversos sanitaris a l'Hospital Enfermera Isabel Zendal de Madrid el 22 de febrer del 2021.
Evitar un nou col·lapse dels hospitals és clau. | Gtres

El 15 de desembre, un nou dia D

 

El 15 de desembre és la data en què el govern vol posar el colofó a la campanya de vacunació. Serà llavors quan els nens d'entre 5 i 11 anys començaran a vacunar-se amb Pfizer i quan es preveu que Espanya entri en una situació d'estabilitat definitiva.A més, cal destacar que a Espanya ja s'està subministrant la tercera dosi als més grans de 60 i personal sanitari.Tot i així, els plans europeus poden anar encara més enllà. Tal com va assegurar la directora de l'agència de salut pública de la UE, Andrea Ammon, la tercera dosi de la vacuna s'hauria de considerar per a «tots els adults». És a dir, que després dels de 60 podrien arribar els de 50 anys. I així successivament.

 

Haurem d'estar atents, doncs, als propers esdeveniments sanitaris a nivell d'Europa, ja que no es descarta cap escenari.

Tot i això, el Govern té molt clara la seva recepta. Basada en els dos pilars de vacunació i prevenció, des de la Moncloa esperen que aquest Nadal sigui molt diferent de l'anterior. Quan va haver-hi limitació de persones a les cases per poder celebrar les festes més assenyalades de l'any.

«Aviat començarem un nou avenç per a la gestió de la pandèmia, la vacunació en nens. Tenim molta confiança en tot el que hem aconseguit fins ara», ha conclòs.