Persones consumint en una terrassa d'un bar de la zona marítima de l'Ampolla aquesta Setmana Santa

L’avís del Govern sobre la nova prohibició als bars: «És complicat»

«Ho veig complicat en els terminis que ho està plantejant el ministeri de Sanitat», diu el conseller Miquel Sàmper

Els bars i restaurants de Catalunya són un dels grans damnificats d’aquesta pandèmia. Les indecisions del Govern i l’enduriment constant de mesures han provocat que molts negocis, havent de fer front a ERTOs i pagaments inassumibles, hagin hagut d’optar per abaixar definitivament la persiana. I ara, per més inri, a Moncloa plantegen imposar una nova restricció: la prohibició de fumar a les terrasses.

El Govern de la Generalitat, però, també té molt a dir-hi. Si bé és cert que des del govern espanyol tenen l’última paraula, també ho és que des del l’Executiu català consideren que l’aplicació de la norma seria «complicada». Entrevistat a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha explicat: «Prohibir el tabac? Jo sóc de la lliga antitabac de tota la vida, mai he fumat una cigarreta. Però ho veig complicat en els terminis que ho està plantejant el ministeri de Sanitat».

Pel què fa a la restauració, ha dit que té empatia «amb els restauradors, però que els restauradors haurien de fer l’esforç de tenir empatia amb el Govern». Finalment, també ha comparat la situació de Catalunya amb la de Madrid —a Catalunya els bars ha de tancar a partir de les 17.00 hores de la tarda, mentre que a Madrid poden mantenir obert fins les 22.00—, assegurant que les mesures preses a la capital espanyola no representen cap mena d’exemple.

 

Els bars demanen ampliar els horaris

Els hi va, diuen, la seva subsistència. A principis de setmana, diverses associacions i gremis restauradors de Catalunya van fer un comunicat on demanaven al Govern que valorés la seva petició d’obrir més enllà de les 17.00 hores de la tarda. Des de Salut, però, es continua assegurant que, segons el què indiquen les dades de la Covid-19 a Catalunya, no es pot apostar encara per fer el pas d’obrir bars i restaurants a l’hora de sopar.