YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

L'avís del Govern sobre les mascaretes: «Ens preocupa veure'n tantes de colors al metro»

Jacobo Mendioroz recorda que les mascaretes són «per evitar una sanció i han de complir la normativa per aturar el virus»

Mendioroz i Argimon, en una compareixença de Salut del 18 de gener de 2021
Mendioroz i Argimon, en una compareixença de Salut del 18 de gener de 2021 | CatalunyaDiari.cat

Jacobo Mendioroz ha llançat un nou avís sobre les mascaretes. El director de la Unitat de Seguiment del Covid-19 a Catalunya ha advertit que aquestes «han de servir per complir la normativa per aturar el virus». Mendioroz ha admès la seva «preocupació» pel fet de «veure tantes mascaretes de colors al metro», fent al·lusió a aquelles que prioritzen el disseny que no pas la protecció, ja que poden provocar «la falsa sensació d'anar protegit». En aquest sentit, Mendioroz ha recordat les mascaretes FFP2 o les quirúrgiques «protegeixen més». 

Sanitat es planteja l'ús obligatori de les mascaretes FFP2

En l'última compareixença de Fernando Simón, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) informava sobre la idea que es baralla des del Ministeri de Sanitat d'implantar l'ús obligatori de les màscares FFP2 en determinades circumstàncies.

Igual que s'ha establert en alguns països de la Unió Europea, des del govern de Pedro Sánchez consideren que «pot ser raonable» imposar l'ús d'aquesta mena de protecció seguint l'exemple d'Àustria o Baviera (Alemanya) en determinats llocs com supermercats o en el transport públic.

Vergés carrega contra Salvador Illa

D'altra banda, en la roda de premsa d'aquest dilluns, Alba Vergés ha carregat contra el ministre de Sanitat del govern espanyol, Salvador Illa. La consellera de Salut considera «increïble» que el candidat del PSC a les eleccions catalanes abandoni el seu càrrec al ministeri en plena tercera onada de la pandèmia. Vergés ha acusat Illa de prioritzar les eleccions «respecte a la pandèmia, la salut i la vida» en un moment en què «la corba epidemiològica està disparada i descontrolada a Espanya». «Sembla que a l'Estat no vegin aquest context», ha reiterat Vergés en relació amb la renúncia d'Illa com a ministre. En contraposició, la consellera de Salut ha volgut destacar l'«esforç» del Govern per enfortir el sistema de salut a Catalunya.


Comentaris

envia el comentari