Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'un policia nacional d'esquena amb una clau en un pany

Avís de la Policia Nacional: l'error que fem quasi tots en tancar la porta

La Policia aclareix què hem de fer per evitar que ens robin a casa

La Policia Nacional sol oferir de manera habitual diferents consells molt vàlids als ciutadans. Uns 'tips' que sempre venen bé perquè evitin en la mesura del possible caure al parany dels lladres.

Especialment, durant el període estival, molts lladres estan alerta per veure si ens poden robar d'alguna manera. I en aquest cas, un dels delictes que cada cop es dona més al nostre país és el del robatori a l'interior dels habitatges.

El que és cert és que, durant les darreres hores, la Policia ha posat el focus en un gest en què no reparem i que tots fem gairebé cada dia. Un que ens pot provocar un gran disgust i que pot arruïnar-nos el dia tant a les nostres vacances d'estiu com a la resta de l'any.

La Policia Nacional es posa seriosa i avisa de l'error que cometem en tancar la porta

La veritat és que parlem d'un error que segurament hem comès en centenars d'ocasions. I no és altre que sortir com un dia qualsevol de casa per fer una compra ràpida al supermercat o per emprendre qualsevol gestió rutinària.

Lladre intentant obrir la porta
L'error del qual parlem ho hem comès tots sense saber-ho | Rcphotostock

Una sortida de la llar que farà que abandonis casa teva durant uns minuts. I per aquest motiu sembla que no prestem gaire atenció al fet de tancar bé la porta de casa.

El cas és que la persona en qüestió es confia massa perquè assumeix que la seva sortida no serà molt duradora. I a l'hora de tancar la porta, oblida tancar amb clau per no perdre temps.

Doncs aquí hi ha el problema en què ha posat el focus la Policia Nacional. I és que ha alertat els ciutadans que aquest gest pot ser molt perjudicial, sobretot perquè ajudarà als lladres a intentar entrar a casa quan menys t'ho esperis.

Hem de tancar amb clau la porta de casa o els lladres podrien entrar a robar-nos

«Surts un moment a comprar el pa i no has tancat la porta de casa amb clau... Error», ha deixat clar la Policia al seu compte de Twitter, on apunta el següent: «Assegura't de deixar el teu habitatge ben tancat, no facilitats als dolents».

A més de la Policia Nacional, també la Guàrdia Civil s'està posant molt seriosa amb aquests avisos perquè els ciutadans no s'adonen de l'error que cometen. I és que ambdós cossos i forces de seguretat de l'Estat manifesten que és vital prendre aquestes precaucions per evitar que els lladres puguin accedir a casa teva i ho facin amb diferents mètodes.

Així doncs, és la Guàrdia Civil la que també ha posat l'alerta en un altre error que tenen molts turistes quan van a un apartament de lloguer o un hotel. Un error que han d'esmenar ràpidament o començaran els problemes.

Muntatge amb l´interior d´una casa i un cercle amb un lladre vestit amb roba negra i la cara tapada
Hem de seguir les indicacions de la Guàrdia Civil si no volem ensurts | Pexels, Industrial Photograph

La Guàrdia Civil posa el focus en allò que fem malament als allotjaments

Per exemple, deixar objectes de valor dins de l'habitació sense desar-los de manera segura, augmentant el risc que et puguin robar. Així doncs, el missatge que ha publicat la Guàrdia Civil a Twitter et deixa clar que per viure un turisme segur has de donar més importància on deixes els teus objectes de valor. I és que els pots acabar perdent per sempre.

«En un hotel o apartament no deixeu a la vostra habitació claus, diners o objectes de valor. Feu servir les caixes de seguretat», prega la Guàrdia Civil, que apunta: «A les zones comunes (recepció, restaurants, piscina), vigili el seu equipatge i objectes personals (bosses, càmeres, etc.)».