Un cotxe per una autopista completament buida a Madrid, a causa de la gran nevada

L'avís de Protecció Civil sobre el temps a tot Catalunya: venen temperatures molt baixes

La sotsdirectora Imma Soler, sosté que s'està treballant per resoldre les incidències ocasionades pel temporal Filomena

La sotsdirectora de Coordinació i Gestió d'Emergències de Protecció Civil, Imma Soler, ha alertat de l'arribada de «temperatures molt baixes» i ha demanat prudència a la ciutadania. En aquest sentit, malgrat que el temporal Filomena va a la baixa, encara poden haver-hi precipitacions a les Terres de l'Ebre, al Camp de Tarragona o al sud de Ponent.

Soler també ha recomanat en una entrevista al '3/24', «no sortir de casa si no és necessari» i vigilar per no «impedir» el pas dels vehicles que estan treballant arreu del país. Pel que fa a les afectacions, Protecció Civil assegura que s'està treballant per resoldre les incidències ocasionades pel temporal, recordant que més de 2.300 abonats de diferents municipis continuen sense llum.

Abalós diu que es treballa per restaurar tota la xarxa d'AVE a Madrid a partir de les 12 del migdia d'aquest dilluns

Al seu torn, i a escala estatal, el ministre de Transports del govern espanyol, diu que es treballa per restaurar tota la xarxa d'AVE llarga i mitja distància a Madrid a partir de les 12 del migdia d'aquest pròxim dilluns. De fet, ha recordat que dels 61 trens programats per avui, n'han pogut circular un total de 46. Encara es treballa, però, per arreglar els diferents problemes d'aquestes vies, que afecten uns 170 quilòmetres. Abalós ha assegurat que, paral·lelament, s'està fent el mateix als aeroports, per exemple el de Barajas, que aquesta tarda ha pogut començar a operar les primeres sortides de forma "gradual". Tot i això, des del govern espanyol avisen que cal seguir «limitant» els desplaçaments i no caure en una sensació de «falsa seguretat».

I és que pel govern espanyol, el temporal continua afectant molts territoris i ara mateix, tenen com a prioritat la seguretat, juntament amb la distribució de vacunes, béns essencials i aliments. Ábalos ha afirmat que queden «hores molt complicades» en les quals es poden produir diferents incidents. De fet, ha explicat que un conductor d'una màquina llevaneu a Castelló ha resultat ferit greu en bolcar amb el seu vehicle a l'N-232. Per això, el ministre de Trasports ha insistit en el fet que no s'agafi el cotxe.

A la mateixa roda de premsa, també ha participat el ministre d'Interior, Fernando Grande Marlaska, qui ha recordat que encara hi ha 152 vies tallades a tot l'estat espanyol i més de 500 carreteres on l'ús de cadenes és obligatori. Això sí, durant la jornada d'avui més de 4.000 camions han pogut reprendre el seu camí, tot i que encara queden molts vehicles d'aquests tipus retinguts per les condicions meteorològiques, així com l'estat de les carreteres. Un fet que manté l'alerta «ben viva». Per això, ha explicat que es mantindran «tots els dispositius necessaris» durant els pròxims dies. La preocupació del govern espanyol no només es limita a les carreteres, sinó també a les connexions. «Hi ha municipis aïllats amb serioses dificultats, estem treballant per solucionar la seca situació», ha afegit Marlaska.