Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un arbre glaçat a ple hivern

Adeu a la 'Filomena', però atenció amb les fortes glaçades: El Temps a Catalunya del 11 al 17 de gener

Les glaçades seran molt importants els pròximes dies en zones nevades de l'interior

Imatge d'un arbre glaçat a ple hivern
El fred serà el clar protagonista d'aquest inici de setmana | Arxiu

Després de l'insòlit  temporal de neu que ha causat la borrasca nomenada com a 'Filomena', la situació es tranquil·litzarà aquest inici de setmana. Les  nevadeshistòriques a molts punts del sud de  Catalunya ja seran història, mai millor dit. L'anticicló  guanyarà protagonisme al llarg d'aquest inici de setmana i s'imposarà a Catalunya  fins a pràcticament el pròxim  cap de setmana. El que es tradueix en dies radiants, però amb  boires gebradores en zones clàssiques interiors de ponent i interior de les Terres de l'Ebre. A part de les zones amb boires, aquest temps  més estable i assolellat no facilitarà un ascens de les temperatures, sinó tot el contrari. A les capes altes de l'atmosfera encara tindrem molt aire fred  i això farà que les nits  siguin gèlides  a tot el país i durant el dia, encara que faci sol, els termòmetres  no es recuperaran. 

[predef]telegramcatmeteo-607[/predef]

Dilluns 11 de gener

El temps  de cara a aquest  dilluns, 11 de gener, serà ja molt més tranquil a gran part de país, però durant el matí caldrà prestar atenció  amb les patinades  i les superfícies lliscants. A més, hi haurà moltes boires gebradores  en zones interiors que seran cada vegada més abundants a mesura que avanci la setmana  al centre, però durant el dia acabaran dissipant amb més sol  a tot Catalunya. Les pluges  i nevades  ja seran història.

Mapa del temps a Catalunya pel dilluns 11 de gener del 2021
El sol dominarà en general amb boires que seran persistents al nord del pla de Lleida | Catalunya Diari

Sens dubte, el més destacable dels dies següents seran les temperatures  de primeres hores de la jornada que seran molt gèlides  a tot el país i amb glaçades intenses a tot l'interior de Catalunya. Valors d'entre 0ºC i  -10ºC seran freqüents a moltes localitats de l'interior. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya segueix alertant pel fred  matinal a moltes comarques del Pirineu. En canvi, en zones costaneres l'ambient ja serà una mica més agradable durant el migdia, moltes màximes al voltant dels 10ºC, tot i que pujaran una mica més ja al sud.

Mapa d'avisos del meteocat pel dilluns 11 de gener del 2021
Les glaçades seran molt importants els pròxims dies a tot l'interior de Catalunya | Meteocat

Dimarts 12 de gener

La situació seguirà molt tranquil·la el dimarts, 12 de gener, però encara amb núvols al Pirineu que podrien deixar possibles nevades  febles al vessant nord a últimes hores de la jornada. A la resta de Catalunya  es mantindrà el cel serè amb sol, fora de zones amb boires. El més destacable de la jornada, tornaran a ser els termòmetres, ja que a primeres hores del matí hi haurà glaçades  molt intenses, amb valors que podrien assolir els -10ºC  a molts punts del pla de Lleida, al Pirineu i zones de l'altiplà central. A la mateixa ciutat de Lleida es podran superar àmpliament els -5ºC.

Dimecres 13 de gener

De cara a dimecres, 13 de gener, seguiran els núvols al vessant nord del Pirineu i algunes tímides nevades  per sobre dels 1.200 metres. A la resta del territori, el sol  seguirà dominant arreu amb el permís de les boires  i l'ambient gèlid a les fondalades interiors. Tot i això, les temperatures  màximes ja pujaran clarament a tot el país i les mínimes també començaran a pujar lleugerament, però seguiran les glaçades  a molts punts interiors.

Dijous 14 de gener

Podrien arribar més nevades  al vessant nord del Pirineu i alguns ruixats  al litoral central aquest pròxim dijous, 14 de gener, però a la resta de Catalunya  seguirà dominant el sol amb boires  matinals en zones interiors. Temperatures  que començaran a pujar amb més ganes a tot el país, tant màximes com mínimes. Valors ja normals per l'època.

Divendres 15 de gener

De cara a  divendres, 15 de gener, podria arribar un nou front polar que comportaria nevades altre cop al vessant nord del Pirineu i un descens significatiu de les temperatures. Al Pirineu i a la costa, el descens seria brusc, però als llocs amb  boira, pujarien lleugerament.  Es començarà a retirar l'anticicló cap al nord.

Cap de setmana del 16 i 17 de gener

Finalment, al llarg del cap de setmana del 16 i 17 de gener, sembla que les precipitacions  seguirien al Pirineu, sent més abundants i en forma de neu al vessant nord per sobre dels 800 metres, però amb més  sol  a la resta del territori i  ventades  de  tramuntana i mestral  als dos extrems del país. Les temperatures seguiran en valors per sota dels normals per l'època de l'any, amb màximes inferiors a  5ºC a gran part de l'interior i al voltant dels 10ºC  a la costa.