Imprevistos en l'inici de l'any escolar a diverses zones de Catalunya

Tots els centres que tinguin subministraments quedaran oberts per als alumnes que puguin arribar

Gel hidroalcohòlic i un rotlle de paper a l'entrada d'una aula de 4t d'ESO de l'Institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona
L'inici del curs s'iniciarà però amb alteracions en algunes zones a causa de la nevada. | ACN

Els consells comarcals de les Garrigues, l'Urgell, el Priorat, la Conca de Barberà, la Terra Alta i la Noguera han decidit suspendre el transport escolar aquest dilluns després dels importants gruixos de neu que ha deixat el temporal, segons han informat Protecció Civil i els propis consells comarcals. Tots els centres que tinguin subministraments quedaran oberts per als alumnes que puguin arribar, han apuntat a l'ACN fonts d'Educació.

Afectacions al transport escolar a diversos punts de Catalunya

A l'Urgell la mesura afectarà 24 rutes que transporten 571 estudiants de centres de primària i secundària. En el cas de la Conca de Barberà, es tracta de 20 rutes que porten 453 estudiants. S'ha pres aquesta decisió en aquesta comarca perquè hi ha moltes carreteres secundàries que no estan en condicions. En el cas de l'Alt Camp, no es podran realitzar les rutes de Querol i Mont-ral, els dos municipis més elevats de la comarca i els més afectats per la nevada.

Les escoles obriran amb serveis mínims a la Terra Alta amb el professorat propi de cada municipi per poder cobrir les necessitats de pares que han d'anar a treballar, ha indicat a l'ACN Neus Sanromà, presidenta del consell comarcal. Segons ha explicat el president de l'Urgelll, Gerard Balcells, «s'ha decidit una mesura general per no posar en risc» els alumnes i xofers dels busos. A banda dels gruixos de neu, també es preveu que es puguin formar plaques de gel amb la baixada de temperatures.

2.348 clients continuen sense llum en 17 municipis catalans, com Agramunt, Arnes o La Bisbal de Falset

En un altre ordre de coses, un total de 2.348 clients continuen sense llum en 17 municipis catalans, han informat a l'ACN fonts d'Endesa. Són petites incidències molt repartides al territori, però hi ha una especial afectació a la zona de la franja i el Priorat. Els municipis més afectats són Agramunt (690 clients), Arnes (530), Caseres (253) i La Bisbal de Falset (243) i Falset (120). Hi ha uns 300 tècnics d'Endesa desplaçats sobre el terreny o bé en el centre de control coordinant els treballs. Pel que fa a la telefonia, hi ha 25 incidències, 11 al Priorat i 8 de telefonia fixa. Aquesta última és de prioritat absoluta solucionar-la perquè en depèn la teleassistència.

Pel que fa pobles com Poboleda, La Vilella Baixa, Capsanes i La Figuera ja han recuperat el subministrament elèctric. Els tècnics estan en constant coordinació amb el CECAT per poder accedir a les instal·lacions elèctriques que s'han malmès i que ara estan bloquejades per la neu, segons Endesa. De moment, la companyia està gestionant el trasllat de diversos grups electrògens per la impossibilitat dels tècnics d'arribar al lloc per culpa de l'acumulació de neu. La majoria que està previst que estiguin instal•lats abans que es faci fosc.

Concretament, se n'instal·laran dos a Agramunt a les set del vespre, dos a El Masroig, dos a Arnes (abans de les sis de la tarda) i un a Bellmunt de Priorat, a la Bisbal de Falset, a Margalef, a El Lloar i a Caseres. El cas crític de Falset s'ha solucionat en bona part, i queden 120 clients sense llum.


Comentaris

envia el comentari