Imatge de Roberto Brasero.

Avís de Roberto Brasero, home del temps d'Antena 3, sobre què passarà aviat

Entrem en un augment progressiu de les temperatures amb baixa probabilitat de pluges

Després de diverses setmanes de fred extrem, Espanya encara aquesta setmana el començament d'un canvi de temps. La pluja, la neu, el vent i les gelades han estat protagonistes els últims dies, però la situació és a punt de canviar. Els meteoròlegs parlen d'una pujada de les temperatures des d'avui.

Tot i que encara trigarem unes setmanes a deixar enrere l'hivern, les temperatures estaran més d'acord amb el que és habitual en aquestes dates. L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) parla de «confort tèrmic» amb l'entrada al febrer. A més, les precipitacions podrien ser protagonistes d'aquí a uns dies.

L'home del temps d'Antena 3, Roberto Brasero, ha anunciat que els pròxims dies el fred es moderarà i els termòmetres pujaran. Parla de temperatures entre 15 i 20 graus a bona part de la geografia espanyola i dona una data concreta. Divendres podem arribar als 20 ºC i deixar l'abric a casa en ple mes de febrer.

Divendres: dia clau d'aquest canvi

La pujada de les temperatures no serà sobtada, sinó progressiva, a mesura que passin els dies. De fet, la sensació de fred i les gelades generalitzades encara es prolongaran algunes jornades. Tanmateix, segons ha anunciat Brasero, el fred i les gelades perdran intensitat fins a retirar-se a partir de divendres.

Pla general de la Platja de la Marquesa
Deixem enrere els cels ennuvolats: els pròxims dies gaudirem del sol i del bon temps. | TripAdvisor

A partir de dimecres, diverses zones de l'interior i del sud peninsular clarejaran amb graus en positiu. I al llarg del dia les màximes aniran augmentant fins a escalar fins als 15 o 20 graus. Aquesta situació es mantindrà alguns dies, cosa que portarà sensació de bon temps generalitzat.

Des d'avui, «gairebé els termometres de totes les capitals de província pujaran per sobre dels deu graus de màxima». Així ho assegura l'AEMET, tot i que assenyala com a excepció bona part de Castella i Lleó. «Seguirem amb avisos per fred extrem a Castella i Lleó, Madrid, Múrcia, Castella-la Manxa i Andalusia».

Previsió d'ahir i la d'avui

La previsió d'ahir indicava les alertes per mala mar a Eivissa, al nord de Catalunya i a l'Estret de Gibraltar. Tanmateix, avui tindrem una jornada tranquil·la amb «pocs avisos», limitats al fred al nord-oest d'Espanya. S'espera que durant la jornada augmenti la temperatura diversos graus a gairebé tota la península.

La predicció del temps per avui anuncia cels clars i sol en bona part de la geografia. Només s'esperen algunes precipitacions aïllades i moderades. D'altra banda, fins a la segona quinzena de febrer no haurem de treure el paraigua; llavors, donarem la benvinguda a l'entrada de pluges intenses a gairebé tot el territori espanyol.

De moment, els pròxims dies hi haurà precipitacions febles a la cornisa cantàbrica i la zona de Lugo. A més, l'entrada d'una DANA podria deixar pluges importants a les Illes Canàries. Aquestes precipitacions podrien ser en forma de neu a Tenerife per sobre dels 1.600-1.800 metres.

Què està passant amb les temperatures?

Espanya es troba en una fase de transició de l'hivern extrem a temperatures més suaus. En realitat, la situació que viurem els pròxims dies entra dins d'una situació normal per a aquesta època de l'any. L'anormal eren les baixes temperatures experimentades les últimes jornades.

La setmana passada les mínimes van baixar entre 3 i 10 graus per sota de la mitjana durant aquesta època de l'any. Ara, les mínimes començaran a apujar per situar-se en la mitjana habitual del febrer, sobre els 0 graus. L'entrada d'un anticicló retardarà l'arribada de pluges després de diverses jornades nevant.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp