Imatge de la sèrie de TV3 'Bojos per Molière'

'Bojos per Molière', la sèrie que ha costat una fortuna a TV3: el doble que 'Merlí'

Aquesta sèrie és una de les grans apostes de la televisió catalana per aquest 2023

TV3ja ha estrenat una de les sèries de producció pròpia que té preparades per aquest 2023. Aquest dilluns, trenta de gener, 'Bojos per Molière' s'estrenava a la televisió pública catalana com una de les grans i ambicioses apostes de la temporada. La sèrie, inspirada en els noranta, explica la vida, les històries i els problemes d'un grup de joves que començaran a estudiar a l'Institut del Teatre de Barcelona.

Darrere d'aquesta gran producció, tant en equip com en pressupost, està el director Hèctor Lozano, conegut a TV3per la sèrie de 'Merlí' i una de les seves estrelles, Elisabet Casanovas. Durant l'emissió dels dos primers capítols, s'ha pogut veure i conèixer les històries individuals de cadascun dels personatges, així com les seves famílies.

Les dades parlen per si soles

Tota estrena genera una gran curiositat i així és com s'ha vist reflectit en l'audiència. 'Bojos per Molière' va aconseguir un 15,7% de cota de pantalla i una audiència acumulada de 641.000 teleespectadors. Gràcies a aquestes dades, TV3es va situar per damunt de Telecincoi es va imposar com la cadena líder a la franja de nit a Catalunya.

Foto de la nova sèrie de TV3, 'Bojos per Molière'.
Imatge del primer capítol de la sèrie. | TV3

En una entrevista aquest dimarts a Catalunya Ràdio, Hèctor Lozano, director de la sèrie, ha assegurat que en l'actualitat dur a terme un projecte d'aquestes dimensions és molt complicat i laboriós. «Fer una sèrie en obert és gairebé de kamikaze. Tothom pensa en les plataformes i ja no hi ha paciència. La gent veu una sèrie i si al cap de dos minuts no ha passat alguna cosa que l'enganxi tiren endavant i si no canvien», ha afirmat.

Una de les grans apostes de TV3 per aquest 2023

Tot i això, Lozano ha apuntat que la sèrie encaixa perfectament a la televisió pública catalana pel seu to, tot i que ha posat en relleu que el seu pressupost no era gaire elevat. «Ha costat uns 400.000 euros per capítol. El doble del que va costar 'Merlí' i dels 700.000 o 800.000 que val una sèrie d'àmbit estatal», ha explicat. «Ha sigut complicat, però ho hem pogut fer», assegurava als micròfons de Catalunya Ràdio.

La sèrie té un total de vuit capítols en aquesta primera temporada i el seu cost de producció superaria els tres milions d'euros. La partida pressupostària que la televisió pública de Catalunya ha destinat a la producció de 'Bojos per Molière' confirma que és una de les seves grans apostes per aquest 2023.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp