Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Porta i caixer exterior de l'oficina del Banc Sabadell

Avís urgent del Banc Sabadell a tots els seus clients a Espanya: «Desconfia»

El Banc Sabadell alerta els clients d'una estafa perillosa

El Banc Sabadell ha alertat a tots els seus clients d'un nou intent d'estafa, en aquest cas a través del més que habitual mètode del 'phishing'. I és que la suplantació d'identitats, com ara les dels bancs, està a l'ordre del dia a Espanya.

I malgrat que el Banc Sabadell i molts altres sempre intenten avisar d'aquestes estafes, a vegades no n'hi ha prou. És un problema que cada dia va 'in crescendo' i que les autoritats s'afanyen per controlar i investigar per acabar amb aquesta estafa, però no és gens senzill.

El cas és que el banc català no deixa de recomanar a tots els seus clients que no caiguin al parany. Així ho ha tingut a bé fer a través de Twitter en els darrers dies.

El Banc Sabadell llança una alerta important a tots els seus clients

Des del Banc Sabadell els feien saber que si rebien un SMS del banc, aquest podria ser fals. Un SMS on es demanava una coordenada per acabar una operació o assenyalar que la targeta no estaria operativa. Tot i això, estaríem parlant d'una estafa.

Primer pla del caixer exterior del banc Sabadell
Els ciberdelinqüents també han posat el focus al Banc Sabadell | Europa Press

La veritat és que des del Banc Sabadell han alertat ràpidament els seus milions de clients. I tot després que alguns usuaris rebessin un missatge amb aquest concepte: «Banc Sabadell: servei al client».

A aquest usuari li avisaven que des d'un dia concret no podia fer servir la targeta de crèdit. Això sí, perquè no acabarà succeint aquesta inutilització, li requerien urgentment que activés el nou sistema de seguretat a través d'un link.

La darrera estafa que ha provocat el pànic per un SMS del Sabadell

Per si no n'hi hagués prou, un altre tipus d'estafa està proliferant últimament com és la de la suposada compra de 4.900,26 euros que serà executada en només 60 minuts.

«Si vostè no ha estat, procedeixi a cancel·lar-la immediatament», apunta l'SMS per dirigir a la URL 'sabadell.devolucion-personal.com'. Així, t'insten que punxes un link per intentar robar-te els diners de la manera més senzilla.

Muntatge d´un telèfon mòbil i una noia dient que no amb el dit
Ves amb compte si t'envien aquest SMS perquè estan suplantant el Sabadell | Getty Images Signature, Frank Vex

La veritat és que aquestes estafes no paren de créixer al nostre país. I en aquest cas, si veiem aquest tipus d'estafes a mode de pàgina camuflada amb un escurçador, pots acabar ficant-te en un bon problema. A la víctima li requereixen que empleni les seves dades, així com la seva clau d'accés personal.

A més a més, amb aquesta excusa que requereix instal·lar-se un programa perquè el seu compte no estigui desprotegit, infectant-se així el seu dispositiu. Concretament ho faran amb un fitxer de tipus 'malware' per suplantar la identitat del client i conèixer totes les seves claus per poder robar-li els diners.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Els consells més pràctics del Banc Sabadell que has de seguir rigorosament

Perquè no s'arribi a aquests extrems que et treguin tot el que és teu, des del Sabadell informen que el més urgent una vegada que es rebi el missatge és esborrar-ho. Sota cap concepte s'ha de punxar al link que t'han enviat al SMS perquè t'estaràs ficant en un embolic del qual te'n penediràs.

Alhora, deixen clar que «no et demanarem mai que introdueixis les teves dades bancàries o claus d'accés a través d'un enllaç. Ni que et descarreguis una aplicació per actualitzar la seguretat de la teva banca en línia».

Si el client tingués algun tipus de pregunta a resoldre sobre aquest tipus d'estafes, la forma més idònia de fer-ho és trucant al banc. O bé tens l'opció d'anar a una de les oficines bancàries. El número de telèfon que ofereix el Banc Sabadell per a tot aquest tipus de consultes és el 963 085 000.