Dispositiu policial a Amposta

Avís urgent dels Mossos per aquest estiu a Catalunya: hi haurà desplegament massiu

Els Mossos d'Esquadra tindran 238 efectius de reforç

L'estiu ja ha començat i això suposa un canvi en l'estil de vida dels catalans. El bon temps ens activa i aquest ritme més accelerat que segueixen moltes persones impliquen també la necessitat d'una sèrie de mesures policials.

Per tal d'evitar la delinqüència, el conseller d'Interior Joan Ignasi Elena ha assegurat que el cos de Mossos d'Esquadra estarà ben preparat durant aquests mesos de calor. 

Joan Ignasi Elena ha expressat que les dades previstes en termes policials seran molt similars a les de l'any 2019, tanmateix, el conseller assegura que el cos policial compta amb més efectius i que, per tant, està millor preparat. 

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, amb les mans entrellaçades abans de comparèixer en comissió al Parlament.
Joan Ignasi Elena considera que el cos està ben preparat per aquest estiu | ACN

Aquest any hi haurà 238 efectius de reforç. Aquesta xifra, unida a la resta de policies que estaran de servei durant aquests mesos estiuencs, suma una total de 564 policies més que l'estiu d'abans de la pandèmia.

Canvis significatius en la seguretat de les persones

Aquestes dades aportades pel conseller d'Interior es tradueixen en canvis significatius en la seguretat de les persones. Així ho ha volgut explicar el comissari Estela, que ha explicat que la diferència d'efectius entre el 2019 i el 2022 permetrà que les forces policials es distribueixin per més llocs.

D'aquesta manera, la seguretat ciutadana hauria d'augmentar respecte a les dades de fa tres anys. 

Les dades que realment preocupen Joan Ignasi Elena

El conseller d'Interior confia força en aquest augment dels efectius policials. No obstant això, no és aquesta la dada que preocupa Joan Ignasi Elena.

Fa tan sols una setmana, el 21 de juny, Joan Ignasi Elena manifesta a una roda de premsa la seva preocupació per la situació dels boscos a causa dels incendis forestals.

▶️ Els Mossos desarticulen una banda que robava desenes de cotxes

En qüestió de tan sols una setmana, es va rebre l'avís per més de 200 focs. Aquesta xifra no s'allunya massa de la quantitat total d'incendis que es van produir durant la resta del 2022, que se situa en 285. 

A més, ha volgut destacar que durant el 2021 es van cremar unes 2400 hectàrees de terreny forestal, però durant aquests sis primers mesos de 2022 ja han estat més de 4000 les hectàrees afectades per culpa de les flames. 

Per aquest motiu, Elena demana precaució per poder evitar aquesta situació, ja que «tenim els boscos més vulnerables que mai».