Un avió de la companyia Ryanair

Caos i indignació a l'Aeroport Josep Tarradellas: 11 vols es queden sense enlairar-se

La famosa aerolínia diu que l’afectació és mínima tot i les noves dades

Una jornada més de vaga per part dels tripulants de cabina de Ryanair ha obligat a suspendre onze vols amb sortida o arribada a l'Aeroport del Prat. Es converteix així en el quart dia que alguns dels viatgers i turistes no poden ni entrar ni sortir de Barcelona.

Per tal de poder cobrir els màxims viatges, s'han afegit un vol d'anada i tornada a Brussel·les Charleroi i a Nàpols i un entre la capital catalana i Màlaga a alguns dels viatges programats.

Els retards també han sigut molt freqüents avui. Dotze vols que havien de sortir del Prat i dotze més que havien d'arribar han patit retards, mentre que a l’aeroport de Girona s'han vist afectats dos vols d'arribada.

La resta del país també es veu afectat

La protesta s’ha estès per la resta de territoris, i ara mateix està convocada a les deu bases espanyoles de Ryanair. Fonts de l’aerolínia han assegurat que l'afectació arreu de l'Estat ha sigut "mínima", menor al 3% dels vols programats.

Aeroport congestionat de gent

Fins ara s'han vist afectats un total de 28 vols amb origen o destí a l'Estat, i 54 més han patit retards en les seves sortides i 70 en les seves arribades, segons el sindicat convocat USO.

Aquest mateix carrega contra Ryanair perquè considera com a serveis mínims el 100% dels vols programats per aquest dijous arreu de l'Estat. En canvi, assenyalen que en alguns casos no ha citat les tripulacions completes per operar-los per motius que desconeix.

Declaren a més, que el sistema de «màxim benefici de Ryanair ha provocat cancel·lacions i retards en cadena» i avisa que poden anar a més al llarg d’aquesta jornada.

Ryanair  no accepta les protestes i culpa als sindicats de “minar”

La multimilionària empresa contesta a les protestes: "Han minat deliberadament la resolució dels serveis mínims del Ministeri de Transport en donar instruccions a la tripulació perquè no es presenti als vols protegits".

Mentrestant els turistes i els viatgers esperen asseguts o rondant per l’aeroport que, fa uns dies, era el segon més transcorregut del país.