Imatge d'una pantalla d'un telèfon mòbil amb les icones de les aplicacions Telegram, Whatsapp, Instagram, Facebook, Youtube i Twitter

L'avís de Whatsapp a alguns usuaris: Podrien suspendre el teu compte

Alguns usuaris han vist suspès temporalment el seu compte sense previ avís

Cada vegada són més els usuaris d'aplicacions de missatgeria instantània i gratuïta a través del telèfon mòbil, amb Whatsapp com a principal exponent. Va ser l'any 2009 quan va néixer aquesta aplicació que permet intercanviar missatges de text, imatges, vídeos i àudios de forma ràpida i lliure. En dades de principis de 2020, l'aplicació té actualment un total de 2.000 milions d'usuaris, mostra de la popularitat de què gaudeix a tot el planeta.

En els seus més de dotze anys d'història, Whatsapp ha anat evolucionant de forma clara, incorporant noves prestacions als seus usuaris. Des de la incorporació de les notes de veu, a l'enviament d''stickers' o 'GIFs', l'aplicació ha anat incrementant les seves possibilitats. A més, també ha anat polint els seus detalls tècnics i ha incorporat millores que repercuteixen en una millor experiència per part dels usuaris.

Whatsapp avisa a tots els seus usuaris: Si incompleixen això, podrien suspendre el seu compte

Ara, Whatsapp ha llançat una advertència a tots els seus usuaris: si incompleixen el que se'ls demana, podrien fins i tot veure suspès seu compte. De fet, alguns usuaris han vist com, sense previ avís, se'ls ha bloquejat temporalment l'ús de l'aplicació. Si els ha passat alguna cosa d'això o han rebut algun missatge al respecte, estiguin atents per saber com han de solucionar aquest problema.

Tal com ha anunciat Facebook -propietària de Whatsapp- en un comunicat, l'aplicació de missatgeria ràpida opta per buscar algunes altres 'apps'. «Si vas rebre un missatge dins de l'aplicació notificant que el teu compte es troba 'suspès temporalment', probablement estàs fent servir una versió de WhatsApp no autoritzada», diu el comunicat.

En aquest sentit, adverteixen que s'ha d'utilitzar «l'aplicació oficial de Whatsapp». «Si després que el teu compte hagi estat suspès temporalment no comences a fer servir la versió oficial de Whatsapp, el teu compte podria ser suspès permanentment», amenacen des de Facebook. Així doncs, l'avís queda ben clar: qui hagi estat utilitzant aplicacions de Whatsapp no oficials, haurà de corregir aquest comportament si no vol quedar-se definitivament sense aquesta aplicació.

Però, a quines aplicacions es refereixen des de Whatsapp amb aquest avís? N'hi ha diverses. En els últims anys, han proliferat aplicacions de Whatsapp molt similars a l'oficial, però que s'usen de forma substitutiva a ella, sobretot en sistemes Android. 'WhatsApp Plus' o 'GB WhatsApp' són algunes d'aquestes aplicacions mòbil que han de deixar d'usar-se, ja que podrien suposar un bloqueig definitiu de Whatsapp per als seus usuaris.

«Aquestes aplicacions no oficials són desenvolupades per tercers i violen les nostres Condicions de servei. Whatsapp no avala l'ús d'aquestes aplicacions de tercers a causa que no és possible validar les seves pràctiques de seguretat», asseguren. La solució és clara, de manera que si us trobeu en aquesta situació haureu de suprimir completament aquesta 'app'.

Ara bé, hi ha una forma de fer-ho podent conservar les converses i les dades que teníem fins ara. Tal com informa la Cadena COPE, podem fer una còpia de seguretat a través dels menús d'ajustos d'aquestes aplicacions.

Una altra novetat: Un mateix compte de Whatsapp en diversos dispositius

Una altra de les novetats importants de Whatsapp en les pròximes setmanes serà la possibilitat d'usar el nostre compte en diversos dispositius. D'aquesta manera, cada usuari de Whatsapp podrà disposar de la seva sessió en fins a 4 mòbils, tauletes o ordinadors, des dels quals es podran fer també trucades d'àudio i vídeo.

Per ara, només disposen d'aquesta opció alguns usuaris de la versió 'beta', que poden usar-la des de dijous passat, 15 de juliol. S'espera que en qüestió de setmanes puguin utilitzar-la tots els usuaris.