Imatge d'una sortida de sol a Barcelona

A les portes del pic de calor més tòrrid i llarg amb fins a 40ºC: Temps a Catalunya el dimecres 21 de juliol

Les TºC pujaran més dimecres amb ambient molt càlid, però serà a partir de dijous quan tocaran sostre. Venen dies durs de plena canícula, sobretot a l'interior

La calor no dona treva i encara pujarà més aquest dimecres, 21 de juliol, a Catalunya. No obstant, la pitjor part encara ha d’arribar. I és que, a partir de dijous, viurem un pic tòrrid amb ambient insuportable a gran part de Catalunya.

Entre dijous i divendres tindrem gran part del territori pel damunt dels 35º. Uns valors que es registraran al prelitoral i a l’interior, però inclús s’assoliran o superaran els 40º a Ponent i Ebre. A la costa quedaran al voltant dels 30º, però amb xafogor molt pesada i cada com més nits tropicals. 

Tot plegat amb sol en conjunt, però dimecres es repetiran alguns xàfecs de tarda al Pirineu i zones properes. A partir del cap de setmana i sobretot la setmana vinent, les temperatures baixaran. Sembla que tindrem un ambient molt més suportable que no pas aquests dies. 

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 21 de juliol del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 21 de juliol del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

La calor no dona treva

Pel que fa a les temperatures, encara pujaran més aquest dimecres, sobretot a l’interior. La majoria de màximes es mouran entre els 33º i 38º, però quedaran una mica més baixes a la costa i Pirineu. No obstant, la xafogor serà molt pesada i enganxifosa a prop del litoral.

Una nit més, costarà a dormir a la costa i prelitoral, inclús algunes zones properes de l’interior. En aquests punts, les mínimes es mouran entre els 19º i 24º amb nit tropical, sense descartar de nou algun 25º o 26º. Ambient feixuc que contrastarà amb més fresca al Pirineu i punts interiors.

Encara alguns xàfecs de tarda

Si ens fixem en l’estat del cel, el sol radiant seguirà dominant arreu. No obstant, a la tarda tornaran a créixer nuvolades en muntanyes del nord. D’aquesta manera, esperem xàfecs i alguna tempesta al Pirineu i nord-est, tot i que menys extensos i intensos que dimarts.

No es descarten també alguns núvols baixos costaners, sobretot a primeres i últimes hores. En definitiva, una nova jornada amb ingredients plenament estiuencs.

Pic de calor a la vista

Els termòmetres encara pujaran més i viurem un pic de calor entre dijous i divendres. Serà llavors quan gran part del prelitoral i interior assoliran o superaran tranquil·lament els 35º. Inclús es poden registrar alguns 38º o 39º, mentre que a Ponent i vall de l’Ebre es rondaran o superaran els 40º.

Un ambient molt tòrrid que anirà acompanyat de sol radiant i ja sense xàfecs de tarda. A partir del cap de setmana, les temperatures baixaran. Però serà sobretot la setmana vinent quan els mapes indiquen un descens clar dels termòmetres.