El Pequeño Nicolás posant en un photocall somrient

El 'Pequeño Nicolás', a la presó

El 'Pequeño Nicolás' ha estat condemnat a tres anys de presó

El 'Pequeño Nicolás' anirà a la presó. El jove Francisco Nicolás Gómez Iglesias ha rebut aquest dimarts, 20 de juliol, la sentència que li castiga amb tres anys de presó per haver comès diversos delictes, segons el tribunal. El 'Pequeño Nicolás' es va fer passar per un alt càrrec governamental l'agost de 2014 per mantenir una reunió amb el president de la companyia de transports Alsa.

La trobada es va produir en un conegut restaurant de la localitat de Ribadeo, a la província de Lugo. Allà, el jove va convocar a l'empresari fent-li creure que representava a la vicepresidència del Govern. A més li va dir que, en el mateix dinar, participaria «algú molt important de la Casa Reial».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Tres anys de presó per al 'Pequeño Nicolás'

Segons la sentència que s'ha conegut aquest dimarts, el 'Pequeño Nicolás' ha estat condemnat a presó per la comissió de diversos delictes. En primer lloc, un d'usurpació de funcions públiques, amb l'atenuant d'anomalia psíquica i dilacions indegudes. Aquest delicte li suposa una condemna de nou mesos, que ha de sumar-se a la d'un altre fet il·lícit, el que li comporta més pena.

Es tracta d'un delicte de suborn actiu. Amb les mateixes circumstàncies atenuants que l'anterior delicte, que en aquest cas situen la seva condemna a dos anys i tres mesos. En total, doncs, el 'Pequeño Nicolás' ha estat condemnat a tres anys de presó, segons la sentència de l'Audiència Provincial de Madrid.

Cal recordar que el jove ha estat absolt dels delictes més greus dels quals se l'acusava. En aquest sentit, el tribunal considera que no va ser autor de delictes de falsedat ni de malversació de cabals públics. I la Fiscalia, que l'acusava d'aquests fets il·lícits, demanava per a ell una condemna afegida de set anys més de presó, dels quals se salva.

Un dinar del 'Pequeño Nicolás' a Ribadeo amb un important empresari asturià

Cal recordar que els fets jutjats es remunten a l'estiu del 2014, quan el 'Pequeño Nicolás' va organitzar una reunió en un restaurant de Ribadeo. Allà va dinar al costat de l'empresari asturià Jorge Cosmen, a qui li va fer creure que exercia d'enllaç amb el Govern. En concret, que era un alt càrrec de la vicepresidència del Govern.

També va exposar a l'empresari asturià que a aquest dinar aniria «algú molt important de la Casa Reial». Per descomptat, aquesta destacada presència de la Reialesa mai es va produir. En aquell moment, el president d'Alsa va accedir a la reunió, però ni hi va haver presència de la Casa Reial ni Nicolás era qui deia ser.

La farsa ha acabat aquest dimarts, 20 de juliol, en els jutjats. I ho fa amb una sentència que envia a Francisco Nicolás Gómez Iglesias a la presó, tot i que aquesta condemna encara es pot recórrer. En tot cas, la decisió del jutge és clara i considera que el 'Pequeño Nicolás' va cometre delictes d'usurpació de funcions públiques i suborn actiu.

Francisco Nicolás Gómez Iglesias, el 'Pequeño Nicolás', famós a tot Espanya

El nom del 'Pequeño Nicolás' és conegut en tots els racons d'Espanya per la fama que va adquirir en 2014. Amb tan sols 20 anys, aquest jove estudiant de Dret portava una doble vida mitjançant la qual es feia passar per una personalitat amb contactes i influència política i empresarial. D'això es va aprofitar per infiltrar-se en altes esferes polítiques i afirma haver col·laborat amb la Casa Reial, el CNI i la vicepresidència del Govern.

L'any 2014, després dels fets de Ribadeo en què fins i tot l'alcalde de la localitat, Fernando Suárez, esperava rebre al monarca, va ser detingut i processat. Finalment, aquest dimarts hem conegut la seva sentència: tres anys de presó per al famós 'Pequeño Nicolás'.