Pedro Sánchez i Pablo Iglesias cara a cara

Podem avisa: «El PSOE sap que no pot comptar amb nosaltres per a un pressupostos amb Ciutadans»

El partit lila reclama a Sánchez que «cuidi» la majoria que va fer possible la investidura

La coportaveu de Podem, Isa Serra, ha defensat la necessitat d’uns pressupostos generals de l’Estat que siguin socials i ha argumentat que perquè això sigui possible cal «que el PP i Cs no tinguin ni veu ni vot». El PSOE sap que no pot comptar amb nosaltres per a uns pressupostos amb Cs», ha advertit Serra aquest divendres en roda de premsa, qui ha insistit que el projecte del partit lila «és incompatible» amb el partit taronja.

Serra ha reclamat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que «cuidi» la majoria que va fer possible la investidura. El també portaveu de Podem, Rafa Mayoral, ha afirmat que Podem i Cs tenen «plantejaments diametralment oposats» i ha dit que no poden haver-hi uns pressupostos generals de l’Estat del PSOE amb Ciutadans perquè llavors «el govern seria un altre».

«No és possible que hi hagi uns pressupostos de PSOE i Cs perquè Cs no està en el govern. En el si del govern es prepararan els pressupostos», ha dit Mayoral després de la reunió del Secretariat del partit. El coportaveu de Podem ha dit que aposten per buscar el suport de la majoria de la investidura.

Serra ha afegit que uns pressupostos amb PP i Ciutadans serien uns comptes públics «antisocials» i de «retallades», és a dir, «incompatibles amb les polítiques de l’actual govern espanyol.

Podem acusa Cs de defensar les mateixes polítiques que el PP

Serra ha manifestat que no tenen dubtes que Ciutadans defensa les mateixes polítiques que el Partit Popular i que això ho veuen a Madrid, on donen suport a les polítiques de la presidenta Isabel Díaz Ayuso, basada en una política de serveis públics «degradats» sense «dir res en contra», a més d’estar en governs de moltes autonomies juntament amb Vox.

Per aquest motiu, ha manifestat que treballaran per fer uns pressupostos generals per sortir de la crisis amb «més drets» i perquè la majoria que sustenta el govern es mantinguin. «Uns pressupostos amb el suport de la dreta d’aquest país són uns pressupostos antisocials». «És un camí tancat», ha indicat fent referència a la possibilitat d’un pacte del PSOE amb Cs pels pressupostos.