Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Rojals

Avisos per un nou dimarts de nevades a Catalunya: fred extrem i neu a cotes baixes

A més, la tramuntana serà forta i s'espera molt mala mar especialment a la Costa Brava

Fred cru i nevades a cotes baixes. És, a grans trets, el còctel amb el qual convivim aquests dies. Després d'un dilluns d'ambient fred i nevades ens espera un dimarts que es preveu idèntic. S'espera un matí molt fred i amb nevades novament a cotes molt baixes, o directament a cota zero. 

Segons el Meteocat, a primera hora de dimarts podria nevar en punts de la costa com el Baix Penedès, el Baix Llobregat, la Selva i l'Alt Empordà; i també en altres comarques com l'Alt Camp, l'Alt Penedès, l'Anoia, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Gironès i el Pla de l'Estany. Les nevades a primera hora, però, tampoc es descarten al Barcelonès (el Tibidabo podria tornar a llevar-se enfarinat), el Tarragonès i el Maresme

En altres paraules, la cota de neu fins a mig matí se situarà entre 200 i 400 metres a l'interior (es poden veure de dos a cinc centímetres de neu a terra) i al nord de l'Alt Empordà. On, per cert, ja podria baixar fins a nivell de mar. Al litoral, la cota se situarà entre 600 i 800 metres i s'espera, això sí, que les precipitacions siguin febles. 

Per altra banda, la tramuntana serà forta i hi haurà molt mala mar a tota la façana litoral, especialment a la Costa Brava on les onades podran arribar a superar els 4 metres d'alçada. Referent a la tarda d'aquest dimarts, pujaran tant les temperatures mínimes com les màximes. Encara que la mala mar es mantindrà. 

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP:Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Un nou dia d'ambient molt fred 

És important saber que no arriba cap gran nevada, però sí que —com aquest dilluns— tornarem a veure imatges de postal. Com les de Begues, per exemple, on s'han acumulat fins a cinc centímetres de neu aquest dilluns i s'ha hagut de circular amb cadenes a primera hora. O a la Costa Daurada, on feia 13 anys que no s'hi veia nevar com ho ha fet aquest dilluns. 

Imatge de la nevada al Tibidabo el dilluns 27 de febrer.
El Tibidabo s'ha despertat nevat. | ACN

Als vallesos, com al Tibidabo, l'afectació de la neu també ha estat notable. Això sí, a primera hora i en cap moment la nevada ha generat grans incidències. I compte, perquè a Boí i a La Tosa s'ha arribat a 20 graus sota zero.