El paisatge desolador al Delta de l'Ebre després dels aiguats en imatges

Avisos ara mateix en 17 comarques catalanes per pluges i tempestes imminents

Les pluges començaran aquest migdia i es perllongaran fins al vespre

Dia de grisos, dia de pluja. La calor cessa i, d'un dia per l'altre, arriba el fred. La tardor ha arribat a Catalunya en forma de pluges i una baixada notable de les temperatures. Avui, de fet, n'és una bona mostra d'aquest canvi.

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha activat aquest dijous, 29 de setembre, un nou avís per intensitat de la pluja a un total de 17 comarques. Els avisos es perllongaran entre el migdia d'aquest dijous i el vespre. 

I la pregunta del milió: on plourà? Doncs al Pirineu, el prepirineu, litoral, prelitoral central i sobretot a la meitat nord de Catalunya. Les comarques amb avisos per pluges avui són:  el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Maresme, el Barcelonès, el Baix Llobregat, l'Alt Empordà, el Baix Empordà, la Garrotxa, la Selva, el Pla de l'Estany, el Gironès, el Ripollès, Osona, el Moianès, la Val d'Aran, l'Alt Urgell i el Solsonès

Pluges acompanyades, en alguns casos, de tempesta 

Segons explica el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), al llarg del dia d'avui s'espera precipitació, localment intensa i en forma de xàfec, a punts del quadrant nord-est i nord del litoral central. 

A partir de migdia d'aquest dijous també se n'esperen a punts del Pirineu i Prepirineu, i durant la tarda i vespre arribaran a la resta del litoral i prelitoral central, sobretot a la meitat nord de Catalunya. 

Seran d'intensitat entre feble i moderada, i podran acumular quantitats entre minses i poc abundants. Tot i això, a la zona avisada, els xàfecs podran ser localment d'intensitat forta i acumular quantitats abundants, localment molt abundants (per sobre dels 50mm/24h). A més, puntualment aniran acompanyats de tempesta. 

Independentment, al llarg del dia s'espera precipitació feble al vessant nord del Pirineu. La cota de neu voltarà els 2.100 metres i baixarà fins als 1.900 metres al final del dia al vessant nord del Pirineu.

A més, cal destacar la temperatura màxima baixarà moderadament. Demà divendres, 30 de setembre, també s'esperen ruixats al vespre a les comarques del Barcelonès, el Maresme i el Vallès Oriental.