Xavi Hernández a Mestalla

Xavi té un problema i necessita solucionar-lo ja: Ultimàtum a Laporta

Xavi ha dit a Laporta en reiterades ocasions que el necessita, però el futbolista encara no s'ha pronunciat

La millora del Barça és innegable. Xavi ha aconseguit fer un equip que té una identitat. A mesura que avancen les jornades, ja podem començar a referir-nos a l'equip com 'el Barça de Xavi'.

Aquest equip no només ha estat confeccionat per l'egarenc. El president Joan Laporta ha treballat intensament per obtenir una plantilla de garanties. I ara, encara fa feina per donar-li més facilitats al tècnic.

Xavi ha aconseguit que el Barça funcioni

Les bones sensacions de l'equip són una realitat. La victòria, no senzilla, però si contundent contra el València ha estat la certificació del bon moment del Barça.

Els fitxatges d'hivern comencen a funcionar de forma òptima. Es veu com s'han adaptat al sistema del tècnic en menys d'un mes. No hi ha hagut una millor manera de demostrar-ho que a Mestalla.

Tot i ser quatre fitxatges els que ha fet el Barça, Xavi necessita més. Si el club vol tornar a aspirar a títols, hi ha diversos aspectes a millorar. Per sort, tot apunta que es farà abans de l'estiu.

Tot depèn del jugador

Laporta ha aconseguit tindre encarades unes negociacions per un dels millors espanyols dels últims anys. La incorporació de César Azpilicueta només depèn d'una sola reunió.

El jugador espanyol de 32 anys pot signar amb el Barça abans de l'estiu. Acaba contracte a l'estiu i això li permet negociar amb altres clubs per al seu compte. Azpilicueta té la confiança de la directiva del Chelsea i en tot moment li han donat la carta de llibertat.

Ara, la relació del Barça amb César Azpilicueta només la separa una reunió. El lateral dret s'ha de reunir amb l'equip tècnic del Chelsea per parlar del futur de l'espanyol. A Londres volen fer un pas endavant amb el jugador del filial Reece James i renovar tota la defensa.

Si el Chelsea vol que Azpilicueta sigui aquest enllaç amb els nous fitxatges, li poden oferir un any més de contracte.

Xavi el necessita més que mai

L'oferta del Barça és molt millor per al futur de César. Laporta li ha oferit arribar al club i tindre un paper molt protagonista.

César Azpilicueta amb la selecció espanyola
Azpilicueta amb la selecció espanyola de Luis Enrique | Europa Press

El contracte per Azpilicueta consisteix en dues parts. Dos anys fixes més un variable. L'any extra arribaria amb 35 anys.

És un fitxatge que aporta molt al Barça i no només esportivament. El carriler ho ha guanyat tot en l'àmbit de clubs i és una institució a la Premier League. És un líder dins i fora del terreny de joc.

Aquesta figura té un pes de valor dins d'una plantilla jove. A sobre, la consistència que aporta al lateral dret és exactament el que necessita el Barça. La posició del lateral és de les més minvades a tota la plantilla.

A Xavi no li agraden Sergiño Dest i Òscar Mingueza. Són bons jugadors, però no demostren el nivell necessari per jugar al Barça. Tenen més producció ofensiva que qualsevol lateral, però defensivament no ho fan tan bé.

Tot es farà després de la Champions

És qüestió de setmanes la resolució del fitxatge de César Azpilicueta. Tot depèn del moment esportiu del Chelsea. Ara es troben amb els octaus de final de la Champions i Azpilicueta no vol distreure a la plantilla amb la seva marxa.

Aquest gest és la mostra del compromís i la professionalitat que demostra any rere any l'espanyol. Són aptituds que li han portat a ser un dels líders de la selecció espanyola de Luis Enrique. A banda de ser el capità del vigent Campió d'Europa.

Si Laporta aconsegueix convèncer a Azpilicueta, aquest serà el primer de tres fitxatges com a mínim. El Barça vol reforçar tota la línia defensiva i això implica 3 jugadors nous.