Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un professional sanitari es protegeix abans d'estar en contacte amb malalts

El Baix Penedès frega els 300 positius de coronavirus després d'un mes de confinament

El Montmell és l'únic municipi que segueix lliure de la Covid-19

Mapa d'incidència de la Covid-19 al Baix Penedès el 14 d'abril del 2020.
El mapa d'incidència marca amb color blau fosc els municipis amb incidència. | Departament de Salut.
 

El Baix Penedès ja acumula gairebé 300 positius de coronavirus quan es compleix un mes des que es va ordenar el confinament al país. A data d'aquest dimarts 14 d'abril, a la comarca, i segons el Departament de Salut, s'han diagnosticat 298 positius de la Covid-19, repartits per tots els municipis tret del Montmell. Tot i això, segueix sent la comarca de la Vegueria del Penedès que menys casos ha tingut, confirmant que la demarcació de Tarragona està menys afectada, per ara, que la de Barcelona.

Així, a la Vegueria del Penedès la comarca més afectada és l'Anoia, que amb el brot de la Conca d'Òdena acumula 742 positius. Després hi ha el Garraf, amb 448, i l'Alt Penedès, amb 377. El Baix Penedès es troba en últim lloc amb 298 positius. Si es compara la taxa de positius en relació amb els habitants de cada comarca, el resultat és molt similar. L'Anoia té una taxa de 614 afectats per cada 100.000 habitants, l'Alt Penedès se situa en 347, el Garraf en 296 i el Baix Penedès en 287.

Els positius per cada municipi

Si es miren les dades totals de positius per cada municipi, s'observa que és al Vendrell on més se n'han diagnosticat, 115, seguit de Calafell (55), Cunit (37) i l'Arboç (29). Després venen Llorenç del Penedès (12), Banyeres del Penedès (12), Santa Oliva (11), la Bisbal del Penedès (10), Albinyana (9), Sant Jaume dels Domenys (3), Bellvei (3), Masllorenç (1) i Bonastre (1). El Montmell és l'únic municipi que no ha diagnosticat cap positiu.

Tot i que les tres localitats amb més població són les que tenen més positius, si es mira la incidència pel nombre d'habitants, es veu que els municipis més afectats són uns altres. El que té la taxa més elevada és l'Arboç, amb 525 casos per cada 100.000 habitants. Aquí hi influeixen molt els positius que s'han detectat a la residència Sant Antoni Abat. Llorenç és el segon municipi amb una taxa més elevada, amb 502 casos per cada 100.000 habitants. Després vénen Albinyana (369), Banyeres (378), Santa Oliva (331), el Vendrell (305) i Cunit (285).

Per darrere del Baix Camp i el Tarragonès

Si fem la comparativa del Baix Penedès amb els municipis del Camp de Tarragona, observem que la comarca és la tercera amb més positius de coronavirus, per darrere del Baix Camp (585), i el Tarragonès (521), en consonància amb la població que hi ha a cada lloc. Molt per darrere queden l'Alt Camp (72), la Conca de Barberà (39) i el Priorat (8). En relació amb el nombre d'habitants de cada comarca, però, el Baix Penedès es troba en segon lloc, només per darrere del Baix Camp.

Tot i que el Departament de Salut no informa de la procedència de cada mort per coronavirus, se sap que al Baix Penedès, el virus ja ha deixat morts al Vendrell, Calafell, l'Arboç o la Bisbal del Penedès.