Pla general d'una reunió inicial amb alumnes d'ESO a l'institut Cristòfol Despuig de Tortosa

Baixen a 1.228 els grups escolars confinats i a 29.068 les persones en quarantena

Són dades menors respecte les d'aquest dissabte

El nombre de grups escolars confinats per un positiu de Covid-19 és de 1.228, 74 menys que els declarats el passat dissabte, segons el Departament d'Educació. La baixada respon al fet que Educació està actualitzant les xifres sobre els grups que es van desconfiant. En total, als centres educatius s'han detectat 3.843 positius des de l'inici de curs, 483 més que en el darrer balanç. D'aquests, 3.416 entre alumnat, 400 entre docents i personal d'administració i serveis i 27 personal extern.

Pel que fa als confinats, n'hi ha un total de 29.068, 27.319 alumnes, 1.488 docents i personal d'administració i 261 personal extern. Les persones en quarantena han baixat en 1.986, en concordança amb la baixada en el nombre de grups confinats. D'altra banda, continua tancada una llar d'infants a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) però ha reobert la llar 'Blau i Cel' de Barbens (Pla d'Urgell), ja que tot i que es va comunicar el tancament aquest dissabte ja havia iniciat anteriorment el confinament.

Les recomanacions dels pediatres davant la segona onada de coronavirus

La Societat Espanyola de Pediatria Extrahospitalària i Atenció Primària (SEPEAP) ha donat una sèrie de consells per a alleujar la pressió als hospitals i, especialment, en l'Atenció Primària. El seu president, Fernando García-Sala, proposa incrementar el personal d'atenció primària i comptar amb pediatres privats. Assegura que amb la gran quantitat de nens que hi ha a les consultes es podria descarregar el treball de l'atenció primària. A més, també esten la mesura als pediatres jubilats que volguessin fer-ho.

També proposar que si hi ha un cas positiu per PCR en una aula, siguin les autoritats sanitàries qui vagin al centre escolar per a fer la prova de detecció a tota l'aula. Així s'evitarà que els nens vagin als centres de salut. D'altra banda, demanen que es notifiqui mitjançant un missatge de telèfon als pares per evitar acudir al centre de salut. Això, segons els pediatres, permetria descarregar de treball a l'especialista, que té l'agenda plena de pacients amb Covid-19 i no pot atendre pacients amb altres patologies.