Bates escolars i motxilles penjades en el passadís de l'escola Cèsar August de Tarragona

Baixen a 2.053 els grups escolars confinats i a 4 els centres tancats a Catalunya

Hi ha un total de 49.279 persones en quarantena, 340 menys que dilluns

El nombre de grups escolars confinats per un positiu de covid-19 ha baixat fins als 2.053, quinze menys que dilluns, quan la xifra arribava als 2.068. Aquesta tendència a la baixa es manté des de dilluns quan es van registrar 538 menys que dissabte, quan van pujar. Segons les dades del Departament d'Educació, els grups confinats avui són el 2,85% del total. Hi ha 49.279 persones confinades, 340 menys que en el balanç anterior, que era de 49.619. D'aquestes, 46.917 són alumnes, 2.229 docents i personal d'administració i serveis i 133 personal extern.

En els darrers deu dies s'han confirmat 5.377 positius, 4.859 entre alumnat, 473 entre docents i personal d'administració i 45 entre personal extern. Els positius acumulats declarats són 23.746, 286 més que en el balanç anterior.

Quatre centres escolars tancats a Catalunya

Aquest dilluns es confirmava el tancament d'un total de sis escoles a Catalunya. Una xifra que ha baixat aquest dimarts després que Educació hagi indicat que actualment hi ha quatre centres completament tancats, és a dir, dos menys que ahir. Es tracta del Petit Arc de Sant Martí, a Terrassa (Vallès Occidental); la llar d'infants L'Estel, de Puig-reig (Berguedà); la llar d'infants El Petit Estel, a Golmés (Pla d'Urgell), i l'escola Sant Salvador-Zer Montsià, a Godall (Montsià).

D'altra banda, la llar d'Infants l'Oreneta de Bolvir, a l'Alt Empordà, que va tancar el passat dijous, i l'Escola Antoni Balmanya de Barcelona, que va tancar el divendres 6 de novembre, han tornat a obrir les portes aquest dimarts.

Es formaran docents perquè guiïn els estudiants per fer les automostres

La pròxima setmana s'iniciarà la formació de docent perquè guiïn als alumnes a partir d'ESO per recollir-se l'automostra a través de frotis nasal en cas que hi hagi un positiu al seu grup escolar. Des d'Educació han assenyalat que l'objectiu és preservar recursos de l'àmbit sanitari tot referint-se al personal d'atenció primària que eren els encarregats fins ara de realitzar les proves.

Així doncs, per poder instaurar el sistema d'automostra per frotis nasal, els docents i referents covid rebran formació a través de vídeos tutorials. Un cop acabada la formació i amb un protocol clar per part de Salut per enviar els kits als centres, s'implementarà aquesta nova metodologia.