Jèssica Albiach i Pere Aragonès.

Els Comuns demanen a ERC acabar amb la «demagògia»: «No governarem amb JxCat»

La líders de CatECP tanca la porta a pactar amb aquells partits que no apostin pel «diàleg i la negociació»

La líder de CatECP, Jéssica Albiach, ha demanat a ERC que deixi de fer demagògia. Ho ha dit aquest dilluns en resposta a la petició del president d'aquest partit al Parlament, Sergi Sabrià, que va afirmar que li agradaria que els Comuns fessin «un pas endavant» en favor del dret a decidir i participessin en un «govern fort». Albiach els hi ha recordat que saben «perfectament que no entrarem en un govern amb JxCat» i els ha recomanat centrar els esforços a buscar una «sortida expansiva» que passi pel «diàleg i la negociació». També ha tornat a insistir al president del Parlament, Roger Torrent, en la necessitat d'una reunió amb tots els partits per abordar «les mesures de seguretat» dels comicis del 14-F.

«JxCat forma part del passat», segons Albiach

Per Albiach les pròximes eleccions a Catalunya han de servir per «obrir una nova etapa». En aquest sentit, ha recordat que cal posar el focus en «blindar els drets socials, trobar una sortida a les diverses crisis i afrontar els problemes a través de la cooperació». És per aquest motiu que els comuns no entenen les propostes d'alguns representants d'ERC, ja que consideren que «coneixen perfectament els nostres posicionaments».

La formació creu que JxCat forma part del «passat» i que les solucions que donen, són en realitat «obstacles i traves». «Seria bo que ERC deixés de mirar a JxCat i mirés les forces progressistes per donar una sortida diferent a la crisi que travessa el país» ha apuntat la presidenta dels comuns. De fet, davant la possibilitat que l'expresident Carles Puigdemont pugui ser un candidat efectiu, Albiach no ha volgut entrar a valorar «les primàries dels altres partits». Això sí, opina que la ciutadania «mereix saber» qui serà el president del Govern.

Creu que el PSC es troba «còmode» a l'oposició

CatECP també ha tingut unes paraules pel PSC, a qui considera que es troba «còmode» a l'oposició. «Està negant la realitat, i és que no hi haurà majories absolutes», ha assegurat. Albiach li ha recomanat que deixi enrere «les posicions conservadores» i que no miri tant a Ciutadans. Finalment, ha insistit en la necessitat d'una trobada amb la resta de formacions de la Cambra per parlar de les mesures de seguretat que s'han de prendre de cara a les eleccions del 14 de febrer. «Ha passat un mes i hem vist com Roger Torrent no ha mogut fitxa» ha lamentat, instant al president del Parlament a fer-ho.