Imatge d'arxiu de diverses monedes i bitllets d'euro

Cau per segon dia seguit el web d'ajudes als autònoms de la Generalitat

Els problemes de dilluns s'han repetit aquest dimarts, 10 de novembre

Nova jornada d'indignació entre els autònoms a Catalunya. Si aquest dilluns, el primer dia per sol·licitar els ajuts econòmics de 2.000 euros per la covid-19, el web queia a la primera de canvi; aquest dimarts, 10 de novembre, la situació s'ha repetit. Pocs minuts més tard de les nou del matí, quan s'ha reobert el termini per demanar les ajudes, han estat desenes les persones que han manifestat de nou la seva indignació perquè els problemes de dilluns es repetien.

El cas és que els ajuts són limitats, i s'atorguen per ordre de presentació de les sol·licituds: els primer autònoms que poden demanar la subvenció se l'emporten, i quan s'esgota la dotació pressupostària que hi ha destinada, la resta de sol·licitants es queden sense els 2.000 euros. Això provoca que a l'hora que s'obre el termini —originalment, les 9.00h de dilluns; ara, les 9.00h de dimarts; i probablement caldrà establir una nova data atesos els problemes—, milers d'autònoms es connectin al web i els servidors no resisteixin la pressió.

Els autònoms, indignats a Twitter

Un despropòsit que encara ho és més després que aquest dimarts s'hagi demostrat que els problemes de dilluns no s'han resolt. A Twitter, les crítiques per part de diversos autònoms han estat d'allò més contundents; aquestes piulades en són exemple: