La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

El veritable motiu pel qual Madrid millora amb bars i restaurants oberts

Madrid millora les seves dades tot i no haver pres mesures molt dràstiques

La situació a Madrid sembla haver millorat bastant durant les últimes setmanes, especialment en els últims dies. Les dades sobre el coronavirus que la comunitat ha donat avui són una altra mostra d'aquesta millora. Els nous contagis continuen a la baixa i, segons les noves xifres, en les darreres 24 hores a Madrid s'han registrat poc més de 100 nous casos en tota la comunitat, concretament 106. A més, a la xifra total de contagis s'hi han afegit una xifra de 243 casos.

Unes dades que indiquen una millora de la pandèmia a la capital tot i que les xifres de morts ha estat de 26 en les últimes 24 hores, això suposa un increment de dues persones respecte a la xifra donada anteriorment. Així doncs, des de l'inici de la pandèmia a Madrid, capital, han perdut la vida un total de 18.199 persones, 12.124 ho han fet en hospitals, 4.929 en centres sociosanitaris, 1.116 a casa seva i 30 en altres llocs. D'altra banda, el total de contagis ha augmentat fins als 329.088.

Pel que fa al total d'hospitalitzats des de l'arribada del virus, hi ha hagut 68.731 i 6.143 d'ells han estat a l'UCI. Aquest és també un dels paràmetres que està millorant, ja que segons les dades registrades en l'últim dia, les hospitalitzacions fins al dilluns eren de 2.170 mentre que el diumenge la xifra era de 57 persones més. Això sí, una cosa que ha millorat són els ingressos, però a l'UCI, ja que avui han augmentat en cinc, passant de 446 persones a 451.

En l'actualitat, segons dades oficials, la incidència acumulada de Madrid se situa en 355,43 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies, una dada que sorprèn bastant, ja que la mitjana nacional es manté en 529,43, és a dir, quasi 200 punts per sobre de la de Madrid.

Baixen els contagis a Madrid sense tancar l'hostaleria

Una de les coses més sorprenents de la comunitat és la capacitat que ha tingut per combatre l'expansió del coronavirus sense aplicar mesures del tot dràstiques. És més, comunitats que ara es troben en pitjor situació, han imposat des de fa setmanes mesures molt més restrictives.

El tancament de l'hostaleria és una de les principals restriccions que Madrid va decidir no imposar però que altres comunitats sí que han fet. De fet, fa uns dies, el president de l'hostaleria d'Espanya lloava l'actuació de la comunitat en aquest aspecte: «S'ha de posar com a exemple la Comunitat de Madrid, on s'ha aconseguit controlar la situació sense necessitat de perjudicar l'hostaleria, que ja ha patit prou- Hem d'entendre que salut i economia si poden anar de la mà».

De la mateixa manera, l'associació Hostaleria Madrid es va mostrar agraïda amb la comunitat per les mesures preses, assegurant que «valora molt positivament que es mantinguin oberts els locals d'hostaleria des del mes de març, perquè aquesta política protegeix el 10% de l'hostaleria de la regió del risc de tancament, ja que s'estima que uns 2.365 locals no sobreviuran a restriccions més dures».