Eleccions 2020

Les votacions del 14-F es faran en pavellons o llocs amplis, i no als col·legis habituals

El document aprovat pel Procicat estableix dues cues per votar, una d'elles per a col·lectius vulnerables

En les eleccions del 14 de febrer s'utilitzaran pavellons o altres espais amplis similars que permetin una distància mínima de 2,5 metres quadrats per persona. Així ho estableix el document aprovat pel Procicat sobre l'adequació de col·legis electorals i procediment de vot.

El document avançat per 'El matí de Catalunya Ràdio', també diu que s'utilitzaran espais alternatius a les escoles i que, en cas que no hi hagi alternativa, només s'utilitzaran com a col·legi electoral si hi ha una «desinfecció acurada». A dins dels col·legis electorals, el document preveu un mínim de dues cues per votar. Una d'específica per a col·lectius vulnerables i una altra per a la resta de votants.

A tres mesos de les eleccions autonòmiques del 14 de febrer

D'aquesta manera, comencen a saber-se els primers detalls sobre com la crisi del coronavirus afectarà el desenvolupament de la jornada electoral del proper 14 de febrer, quan Catalunya celebrarà les eleccions que definiran el seu Parlament en la XIII legislatura des del retorn de la democràcia. Les votacions en espais grans permetran, doncs, garantir el distanciament necessari entre els votants i els membres de les meses electorals i evitar al màxim qualsevol possibilitat de contagi de coronavirus.

A poques setmanes, doncs, de les eleccions, Catalunya viu els darrers compassos de la dotzena legislatura, després del cessament del president de la Generalitat, Quim Torra, el passat 28 de setembre. El 21 d'octubre, el president del Parlament, Roger Torrent, va informar la cambra que després d'una ronda de contactes no havia trobat cap candidat amb prou suports per ser investit president en substitució de Torra, de manera que va començar el compte enrere de dos mesos durant els quals es pot treballar per cercar un candidat alternatiu.

Tots els partits, però, han renunciat a aquesta possibilitat i, simplement, esperen que caduqui el termini, el proper 21 de desembre. Serà llavors quan es dissoldrà el Parlament i es convocaran oficialment les eleccions per 54 dies després, és a dir, exactament el diumenge 14 de febrer de 2021.