Un grup de turistes passejant pels carrers de Barcelona

Barcelona registra una clara millors pel que fa als contagis de coronavirus

No obstant això es prorroguen les mesures de restriccions

La tendència a la baixa dels casos de coronavirus també es veu reflectida a Barcelona on s'han registrat 1.325 nous contagis, diagnosticats per PCR, del 21 al 29 de setembre. Les dades més baixes des de mitjans del mes de juliol, segons les dades recopilades per l'Agència de Salut Pública de Barcelona i recollides per 'Metrópoli Abierta'.

Des de la segona quinzena de juliol la tendència de casos positius a Barcelona ha anat a l'alça fins ara. De fet, l'última setmana d'agost, entre els dies 24 i 30, va ser l'última amb més contagis on es van registrar fins a 1.763.

La baixada de casos es repeteix a tots els districtes de Barcelona menys a Les Corts on es produeix un fort creixement dels contagis, dels 33 als 71 tot i que l'Eixample continua sent la zona amb més contagiats: 213, segons recull el mitjà citat. En total, des del passat 26 de febrer a la ciutat comtal s'han diagnosticat 33.113 persones mentre que un total de 3.439 persones han perdut la vida, entre l'1 de març i el 24 de setembre. 

Pròrroga de restriccions a Barcelona per la Covid-19

El DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya) publica aquest dijous la pròrroga de les restriccions marcades pel Departament de Salut a Barcelona i els municipis de la primera corona metropolitana amb motiu de la pandèmia. A banda de la capital catalana, les mesures afecten Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Castelldefels i Gavà. La pròrroga per a un període de quinze dies. El Govern justifica la decisió segons un informe de l'Agència de Salut Pública sobre el risc de contagi a la zona. 

Entre les mesures principals, es recomana a la població de tota aquesta àrea que es quedi a casa en la mesura que sigui possible, mentre es demana evitar concentracions de gent als llocs de feina, tot potenciant el teletreball. En l'àmbit de la restauració, segueix vetat el consum a les barres, mentre l'aforament ha de ser del 50% tant a l'interior com a l'exterior, garantint una distància àmplia entre taules. Els establiments han de tancar a la una de la matinada com a tot tardar i no poden admetre nous clients des de la mitjanit.

Pel que fa als actes culturals i esportius, es permeten les arts escèniques, musicals, el cinema i les exposicions en recintes estables i a l'aire lliure sempre que no se superi el 70% de l'aforament habitual. En el cas de les piscines descobertes, els parcs d'atraccions i parcs infantils, així com als gimnasos i instal·lacions esportives, el límit d'aforament és del 50%. Finalment, les activitats religioses –inclosos casaments i enterraments-, també estan permeses amb un màxim d'aforament del 50%.