Imatge d'una riera de Badalona baixant amb força aquesta nit

Els xàfecs sobtats d’aquesta nit causen fins a 78 incidències a la costa barcelonina

Els ruixats han estat molts locals i per sorpresa entre el vespre i la matinada arran de mar. La C-31 va ser tallada per acumulació d’aigua a Sitges

El temps ha canviat clarament aquestes darreres 24 hores i, després que les fortes tempestes anunciades per la nit de diumenge a dilluns no arribessin finalment a la costa tal com s’esperava, la darrera matinada ha estat marcada pels xàfecs sobtats que han aparegut per sorpresa i de forma molt local a punts de la costa barcelonina, especialment a les comarques del Barcelonès i al Garraf, causant nombroses incidències i deixant autèntics patacs d’aigua molt localitzats, algunes inundacions i la baixada sobtada i amb força de rieres que han arrossegat alguns objectes, com ara contenidors. La més destacada ha estat, sens dubte, el tall momentani de la C-31 a l'altura de Sitges per acumulació d’aigua.  

A partir del vespre de dilluns i durant la matinada, han aparegut petits però potents xàfecs arran de costa en aquests punts que han descarregat amb ganes de forma local. A Barcelona ciutat, per exemple, en alguns barris va caure un autèntic diluvi durant uns minuts, mentre que en barris propers gairebé no hi va ploure. Tot plegat ha causat alguns problemes i, en aquest sentit, el telèfon d’emergències 112 ha rebut durat la matinada fins a 110 trucades relacionades amb 78 incidències provocades per la pluja, especialment al Barcelonès i Garraf, segons informa Protecció Civil, que ja ha desactivat la prealerta del pla Inuncat

La dada més important de pluja s’ha registrat, sens dubte, a l'aeroport de Barcelona, on han caigut fins a 73 l/m² de forma molt localitzada.  A  Viladecans (Baix Llobregat), on s’han acumulat fins a 42 l/m², mentre que al barri del Raval de la capital catalana han caigut 23 l/m² i al Port de Barcelona 21 l/m². També destaquen els 17 l/m² de Badalona o els 18 l/m² de Vilanova i la Geltrú. En canvi, a zones properes, com els barris interiors de Barcelona, no hi ha plogut o ha caigut molt poca pluja. Aquestes són algunes de les imatges dels aiguats sobtats:

Dimarts radiant i de calma

Després d’aquests xàfecs sobtats i sorpresa, el temps estarà molt tranquil aquest dimarts amb sol radiant arreu i temperatures que, després de la fresca matinal, pujaran una mica al migdia amb calor moderada. A partir de dijous, els termòmetres poden baixar de forma més clara amb ambient d’avançat setembre. Consulta aquí la previsió meteorològica completa per a les properes hores.